linkedin

GLOBALNET ile GÜVENdesiniz.

ZİMBRA MAİL SUNUCU NEDİR?

ZİMBRA MAİL SUNUCU NEDİR?

Zimbra, Microsoft Exchange e-mail platformuna alternatif olarak kullanılan; görev yönetim sistemi, belge yönetim sistemi, takvim yönetim sistemi ve diğer gelişmiş arama seçenekleri gibi özelliklerden oluşan, mesajlaşma ve işbirliği için kullanılan açık kaynaklı bir teknolojidir. Piyasada bulunan iki Zimbra e-posta sunucusu sürümü vardır; biri açık kaynak sürümü, ikincisi ise ticari olarak desteklenen sürümdür.

Zimbra’nın ticari sürümü kullanıcılara tablet, mobil, dizüstü bilgisayar vb. cihazları kullanarak neredeyse her yerden çalışma esnekliği sağladığı için profesyonel ve resmi gereksinimler için şirketler tarafından çok kullanılan bir e-posta çözümüdür.

Zimbra mail server, küçük işletmelerin, büyük ölçekli bir kurumsal çözüme büyük miktarlarda para yatırmak zorunda kalmadan, halihazırda sahip olduklarından en iyi şekilde yararlanmalarını da sağlar. Bu esneklik küçük işletmelere çok sayıda avantaj sağlar. Buna ek olarak Zimbra, çoğu büyük ölçekli kurumsal çözümün yapamadığı en son web tabanlı yeniliklerden yararlanır. Yöneticiler için bu, daha kolay yönetim, daha iyi güvenlik ve iyileştirilmiş performans anlamına gelir. Son kullanıcılar için ise, istediğinizi bulmanın ve paylaşmanın daha kolay olduğu anlamına gelir.

Peki Zimbra ile neler yapabilirsiniz?

Bir sunucu ve istemciden oluşan Zimbra ile; mail, doküman, takvim, adres defteri vb. bilgileri dahili ve harici kullanıcılarla güvenli bir şekilde paylaşabilir; gelen ve giden e-posta’ların, veri tabanlarının, ofislerdeki iç iletişimin ve veri depolamanın yönetilmesi için kullanabilirsiniz. Zimbra posta sunucusu, Windows, Mac ve Linux masaüstü gibi büyük işletim sistemlerinde, yerel entegrasyon ile tam platformlar arası destek sağlar.

Zimbra’nın bazı temel özellikleri 

Esnektir ve birden fazla alanda veya herhangi bir mobil cihazla herhangi bir platformda kullanımı kolaydır. Çalışanlar bunlara ev bilgisayarlarından ve cep telefonlarından erişebilir.

Tam olarak birleştirilmiş antispam ve antivirüs yetenekleri sağlar.

Paylaşılan kişiler ve paylaşılan görevler sürdürülebildiğinden daha iyi merkezileştirme sağlar.

Live Sync ile DC /DR replikasyonu sağlar.

Tek nokta ve basit yönetim ile çoklu sunucu mimarisi sunar.

Zimbra Minimum Sistem Gereksinimleri

  • Intel/AMD 64bit CPU 2.0 GHZ
  • 8GB RAM
  • 10GB HDD
  • FQDN

Zimbra hangi işletim sistemlerine kurulabilir?

  • Centos Linux 6/7 64 Bit
  • Oracle Linux 7.2
  • Oracle Linux 6.6
  • Ubuntu 14.04 LTS Server
  • Ubuntu 12.04.4 LTS Server
  • Red Hat Enterprise Linux 7 64 Bit
  • Red Hat Enterprise Linux 6 64 Bit

Sanallaştırma Platformları:

  • VMware vSphere 4.x
  • VMware vSphere 5.x
  • XenServer 6.2
  • XenServer 6.5
  • KVM

Zimbra Teknik Ayrıntıları

Zimbra mail sunucusu, POP, IMAP ve iCalendar gibi standart protokoller aracılığıyla mevcut masaüstü ve kablosuz kişisel bilgi yönetimi (PIM) istemcilerini destekler.

Zimbra; bir dizi e-posta istemcisinde (Outlook, Mac Mail, Eudora vb.), mobil kablosuz cihazlarda (Blackberry, Palm, Nokia, Motorola, PocketPC vb.), tarayıcılarda (InternetExplorer, Firefox, Safari vb.) ve işletim sistemlerinde (Windows, Mac vb. –  örneğin, Outlook, Thunderbird/Sunbird, Apple Mail/iCal, Evolution, Eudora ve Wireless IMAP) çalışır.

Zimbra İstemcisi, AJAX tabanlıdır.

Zimbra’nın Avantajları Nelerdir?

  1. Gelişmiş güvenlik sağlar

Veri kaybı, işletmelerin karşılaştığı en ciddi tehditlerden biridir. Zimbra, bu riski önemli ölçüde azaltmanıza olanak tanır. Geleneksel e-posta hizmetlerinden farklı olarak, tüm postalarınızın yedeğini tutar ve arka uç altyapısının yönetilmesine yardımcı olur. Bu özellik, hizmet kesintileri, afet vb. durumlarda önemli verileri ve e-postaları kaybetme riskini azaltır. Ayrıca, barındırılan Zimbra sunucuları, sunucuyu virüs saldırıları ve güvenlik ihlalleri gibi tehditlere karşı koruyan kurumsal güvenlik duvarları, IPS, antispam, antivirüs ve kimlik avı önleyici filtreler kullanır.

  1. Düşük maliyetlidir

Zimbra barındırma hizmetlerini seçmek, maliyetli yazılımlara, sunucuya, ortak yerleşime veya özel hizmetlerden yararlanmaya yatırım yapmanız gerekmediği anlamına gelir. Çünkü Zimbra hizmet sağlayıcısı size tüm avantajları uygun bir ücret karşılığında sunar. Ayrıca gelecekte ölçeklendirmeniz gerekirse, planınızı sorunsuz bir şekilde büyütebilirsiniz.

  1. Birden fazla cihaz ve tarayıcı ile uyumludur

Zimbra, farklı tarayıcılar ve Microsoft Outlook ile uyumludur. Zimbra sayesinde belirli bir tarayıcıya yükseltme yapmanız gerekmez. Zimbra işbirliği paketini kurduktan sonra bile aynı sistemle çalışmaya devam edebilirsiniz. Ek olarak, hareket halindeyken e-posta uyarıları almak için Android/iOS/Blackberry cihazlarınızı sistemle senkronize edebilirsiniz.

  1. Ekip içinde işbirliğini ve koordinasyonu geliştirmeye yardımcı olur

Zimbra e-posta barındırma çözümleri, ekip üyelerinizin Microsoft Outlook veya başka herhangi bir e-posta programından Zimbra’ya erişebilmelerini sağlamak için paylaşılan e-posta kutularını korumanıza olanak tanır. Ayrıca, takvimler oluşturup çalışanlarınızla paylaşma ve birbirlerinin takvimlerinde değişiklik yapabilmeleri için onlara erişim sağlama seçeneği de sunar. Bu özellik, ekipler içinde işbirliğini ve koordinasyonu geliştirmeye yardımcı olur.

  1. Verileri içe aktarmak kolaydır

Zimbra, e-posta’ları arşivler. Bu sayede takvimleri, kişileri, e-posta’ları ve diğer ilgili verileri gerektiği zaman farklı e-posta programlarından almayı kolaylaştırır. Ayrıca, Microsoft Exchange, IMAP vb. çeşitli platformlardan da e-posta’ları da içe aktarabilmenize olanak tanır.

Zimbra Web Mail Nedir?

Zimbra platformunu e-posta kullanıcılarının eriştiği web mail ön yüzü olarak tercih eden Uzman Posta, bu platforma değer katan birçok yazılımlar geliştirip Zimbra Open Source platformunun bulut üzerinde ve kurumsal kullanıcılar tarafından rahatça kullanılan bir hosted hizmet haline getirmiştir.

Zimbra Mail server Linux üzerine kurulan ve Microsoft Exchange ile Lotus Domino / Verse email platformlarına alternatif olarak kullanılabilen bir workgroup çalışma platformudur. Zimbra Open Source (açık kaynak kodlu) bir proje olarak başlamış ve sonrasında Open Source versiyonu ile birlikte ticari olarak pazarlanan Zimbra Professional Edition, Zimbra Network Edition ve Zimbra Hosted Edition‘ları üretilmiş bir platformdur. Linux gibi kararlı bir işletim sistemi ile birlikte gayet stabil bir e-mail hizmet platformu olan Zimbra bir araya gelerek, Microsoft ve IBM firmalarına ciddi bir rakip haline gelmiştir.

Sizde kurumunuz içinde Zimbra açık kaynak kodlu ürünü kurup çalıştırabilir bu avantajlara kendi kontrolünüzde ulaşabilirsiniz. www.zimbra.com sitesi üzerinden indirebileceğiniz ve demosuna ulaşabileceğiniz yazılımın Open Source versiyonu tamamen ücretsizdir.

Sanal Sunucular üzerinden Profesyonel Kurumsal Zimbra Mail Servisleri için GLOBALNET ’e ulaşarak, ücretsiz ön analiz bilgisi ile e-posta hizmetleriniz ihtiyaçlarınız konusunda bilgi alabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş

BLOG (HABER, DUYURU ve YAZILAR)

.tr Uzantılı Alan Adı Başvuruları

Ankara E-Ticaret ve E-İhracat Konferansı

Sigorta Acentelerine Özel Kurumsal E-Posta, Web Sitesi Hizmetleri

Özel Fırsatlar

Sigorta Acenteleri İçin Kurumsal E-posta Zorunluluğu

Hisar Hospital Intercontinental Bitrix24 CRM Çözümleri ve Uygulama Yazılımları Konusunda GLOBALNET’i Tercih Etti.

Bitrix24 CRM İle Dijitalleşme Sürecinizi Hızlandırın: Özel İndirim Fırsatı

Bitrix24 CRM Nedir?

SEM Nedir?

Adres

TÜRKİYE : Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir, Bursa, İzmit ve diğer illerden bize ulaşın.

Telefon

+90 532 111 66 04 | +90 850 304 99 00
+90 312 473 88 80 | +90 312 473 88 83
GLOBALNET® Bütün Hakları Saklıdır.©
GLOBAL İnternet Teknolojileri Ltd. | GLOBALNET Yazılım Tic.Ltd.Şti.