linkedin

GLOBALNET ile GÜVENdesiniz.

Web Tasarımında Doğru Renk Seçiminin Önemi

Web Tasarımında Doğru Renk Seçiminin Önemi

Renklerin insan hayatındaki yerinin ne kadar önemli olduğu konusunda şüphe yoktur. İnsanlar genellikle renklerden fiziksel, psikolojik ve toplumsal olarak etkilenir. Gerçekten de renkler insanlar için farklı anlamlar ifade eder.

Renkler yalnızca günlük yaşantımızda değil, dijital mecralarda da insanlarda bir takım duyguları uyandırma etkisine sahiptir. Bu nedenle dijital platformlar için hazırlanan tasarımlarda bir rengi bir diğer renge tercih ederken iyice düşünmek ve dikkatli bir biçimde karar vermek gerekir.

Renklerin doğru kullanımının oldukça büyük taşıdığı alanlardan biri de web tasarımlarıdır. Web tasarımında renkleri doğru seçmek kullanıcılara doğru mesajın iletilmesi için son derece önemlidir.

Markaların hedef kitlelerine, müşterilerine ve mevcut müşterilerine ulaşabilmelerini sağlayan en önemli pazarlama araçlarından biri web siteleridir. Şirketlerin web sitelerinin tasarımında kullandıkları renklerin uyumu, kullanım biçimi ziyaretçilerde farklı duyguları uyandıran bir faktör haline gelebilir.

Web sitesinde hangi renkler kullanılmalı, web sitesi hangi renk olmalı?” gibi sorular, bu alanda çalışan kişilerin en sık araştırdıkları ve cevabını en çok merak ettikleri sorular arasında yer alır.

Web Tasarımı Renk Uyumu Nasıl Olmalı?

Web tasarım renk kodları belirlerken hedef kitlenin belirlenmesi son derece önemlidir. Çünkü renklerin kültürel, toplumsal, sosyal, psikolojik farklı etkileri bulunmakta ve bu etkiler de farklı yaş gruplara, farklı cinsiyetlere, farklı ilgi alanlarına göre değişmektedir.

Hangi sektörde hizmet verdiğiniz de web tasarımda hangi renkleri seçmeniz gerektiği konusunda size yardımcı olacaktır. E-ticaret siteleri, kişisel bloglar, kurumsal web siteleri gibi pek çok farklı web sitesi farklı kişilere hitap eder ve bu web sitelerinin farklı amaçları vardır. Bu nedenle kullanmayı tercih ettikleri renkler de farklı olmalıdır.

Örneğin tatil web siteleri altın sarısı rengi ile benzer renkleri kullanabilirler. Böylece ziyaretçilerine konforlu, rahatlamış bir his uyandırabilirler. Bebek ürünleri ya da bebek bakımı ile ilgili satış yapan, içerik üreten web siteleri bebek mavisi, açık sarı gibi sakinlik ve huzur veren renkleri kullanabilirler. Teknoloji web siteleri gümüş, gri, antrasit gibi renkleri kullanmayı tercih edebilir ve ziyaretçilerde modern, güven gibi duyguları uyandırabilirler. Buna benzer örnekler her sektöre ait web sitesi tasarımı için çoğaltılabilir.

Web sitesi renkleri seçiminde birbirini tamamlayan ya da kontrast etkiye sahip renkleri çok fazla kullanmak insanlarda rahatsızlık duygusuna yol açabilir. Bu nedenle web tasarımı baştan sona kadar profesyonellik gerektiren bir iştir.

Hedef kitlenize mesajınızı etkili biçimde vermek, marka kimliğinizi en doğru biçimde inşa etmek için web sitenizin nasıl olması gerektiği konusunda bizimle iletişime geçebilirsiniz. GLOBALNET, web geliştirme ve web tasarım alanında profesyonel bir ekibe sahiptir ve müşteri memnuniyetine verdiği önem ile uzun yıllardır hizmet sunmaya devam etmektedir.

Sosyal Medyada Paylaş

BLOG (HABER, DUYURU ve YAZILAR)

Sigorta Acentelerine Özel Kurumsal E-Posta, Web Sitesi Hizmetleri

Özel Fırsatlar

Sigorta Acenteleri İçin Kurumsal E-posta Zorunluluğu

Hisar Hospital Intercontinental Bitrix24 CRM Çözümleri ve Uygulama Yazılımları Konusunda GLOBALNET’i Tercih Etti.

Bitrix24 CRM İle Dijitalleşme Sürecinizi Hızlandırın: Özel İndirim Fırsatı

Bitrix24 CRM Nedir?

SEM Nedir?

TÜMAD Madencilik Web Sitesi Yayına Alındı

Blockchain Nedir?

Adres

TÜRKİYE : Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir, Bursa, İzmit ve diğer illerden bize ulaşın.

Telefon

+90 532 111 66 04 | +90 850 304 99 00
+90 312 473 88 80 | +90 312 473 88 83
GLOBALNET® Bütün Hakları Saklıdır.©
GLOBAL İnternet Teknolojileri Ltd. | GLOBALNET Yazılım Tic.Ltd.Şti.