linkedin

GLOBALNET ile GÜVENdesiniz.

Web Siteleri İçin Makale Yazmak Neden Önemlidir?

Web Siteleri İçin Makale Yazmak Neden Önemlidir?

Web sitelerinin günümüzde internette markanızı, ürün ve hizmetlerinizi yaşatan, dijital ortamlardaki görünürlüğünüzü optimize eden bir zorunluluk haline geldiğini söyleyebiliriz. Bu nedenle web sitelerini her zaman güncel, ilgi çekici ve bilgilendirici tutmak şarttır. Web sitelerini güncel tutmanın ve web sitesi trafiği arttırmanın en önemli yollarından biri de etkili ve faydalı içerikler üretmektir.

İçerik bir web sitesini oluşturan en önemli faktörlerden biridir. Web sitenizin rakiplerinizden ayrılması, müşterilerinizin zihnine kazınması ve başarısı içeriğe göre belirlenir. Web sitesinin arama motorlarında çıkması için sadece tasarımsal olarak güzel olması yeterli değildir.

Web sitesi tasarımı, kullanılan görseller, videolar, renkler, fontlar vb. gibi bileşenler dijital ortamda daha görünür olmanız için ikincil bir destek sağlar. Ancak markanızı, hizmetlerinizi, ürünlerinizi anlattığınız içerikler, sloganlar, makaleler web sitenizi rakiplerinizden sıyıracak ve daha görünür olmanızı sağlayacak faktörler arasında yer alır.

Sürekli güncellenen yani içerik girişi yapılan web sitelerinin arama motorlarındaki görünürlüğü artar ve bu da web sitesi trafiğinin artması ile doğru orantılıdır. Markanızı internet ortamında görünür kılmak, ziyaretçi sayınızı artırmak ve arama motorlarında ilk sıralarda çıkmak istiyorsanız mutlaka özgün içerik üretmeye zaman ayırın.

Web Sitesi İçin Makale Yazımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

web siteleri icin makale yazmak neden onemlidir icerikWeb siteniz için en uygun içerikleri üretmek her zaman sandığınız kadar kolay olmayabilir. Ancak belirli faktörleri göz önünde bulundurarak etkili ve dönüşümü yüksek makaleler yazabilirsiniz.

  • Hedef kitlenizi tanımanız yüksek dönüşümlü yazılar yazabilmeniz için en önemli adımlardan birisidir. Hedef kitleniz makale yazımında nasıl bir dil kullanacağınız, hangi konuları ele alacağınız gibi konularda size ön bilgi sağlar.
  • İlgi çekici konu başlıkları belirleyin. Aslında konu başlığını belirlemek neredeyse makale yazmak kadar önemlidir. İnsanların pek çoğu
  • Anlaşılır bir dil kullanın. Günlük yaşamdan örnekler ile yazınızı daha gerçekçi ve güçlü hale getirin. Eğer uzun bir yazı yazmışsanız ara başlıklar vermek, yazıyı paragraflara bölmek daha kolay okunabilmesini sağlayacaktır.
  • Arama motorlarında daha görünür olabilmek için SEO odaklı makaleler üretin. Ancak SEO odaklı bir yazı kesinlikle sadece arama motorlarında daha görünür olmak için yazılmaz. SEO kurallarını ve arama motoru algoritmalarını göz önünde bulundururken kullanıcı odaklı olmaktan vazgeçmeyin.
  • Daha önce yazmış olduğunuz ve konunuz ile alakalı gördüğünüz başka yazılara link verin. Aynı şekilde başka web sitelerinden yararlanmış olduğunuz konular varsa ilgili web sitelerine link vermeyi ihmal etmeyin.
  • Yazınızı daha etkili ve ilgi çekici hale getirmek konu ile alakalı görseller ve videolardan yararlanın. Yapılan araştırmalar, insanların görsel bilgileri metinlerden daha kolay öğrendiklerini ve daha uzun süre hafızada tuttuklarını gösteriyor.
  • Yazılarınızı paylaşmayı unutmayın ve sosyal medyanın gücünden faydalanın. Hedef kitleniz hangi sosyal medya platformunu daha fazla kullanıyorsa yazınızı o mecralarda yayınlayın.
  • Hedef kitleniz ile etkileşime girin. Okuyucularınıza yazınız hakkında ne düşündüklerini sorun, konunuza onları da dahil etmeniz ilgilerini daha fazla markanıza yöneltmelerine yardımcı olacaktır.
  • Sonuçları analiz etmek, istatistikleri incelemek hedef kitlenizin hangi konulara daha fazla ilgi duyduğu hakkında size fikir verecektir. İçerik planlaması yaparken bu verileri göz önünde bulundurabilirsiniz.

Dijital içerik geliştirme ve farklı konularda kurumsal makale yazımı ile ilgili profesyonel bir destek istiyorsanız GLOBALNET ile iletişime geçebilirsiniz. GLOBALNET, dijital ortamlardaki görünürlüğünüzü artırmak için alanında uzman ekipler ile çalışmalarını yürütmektedir.

Sosyal Medyada Paylaş

BLOG (HABER, DUYURU ve YAZILAR)

Sigorta Acentelerine Özel Kurumsal E-Posta, Web Sitesi Hizmetleri

Özel Fırsatlar

Sigorta Acenteleri İçin Kurumsal E-posta Zorunluluğu

Hisar Hospital Intercontinental Bitrix24 CRM Çözümleri ve Uygulama Yazılımları Konusunda GLOBALNET’i Tercih Etti.

Bitrix24 CRM İle Dijitalleşme Sürecinizi Hızlandırın: Özel İndirim Fırsatı

Bitrix24 CRM Nedir?

SEM Nedir?

TÜMAD Madencilik Web Sitesi Yayına Alındı

Blockchain Nedir?

Adres

TÜRKİYE : Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir, Bursa, İzmit ve diğer illerden bize ulaşın.

Telefon

+90 532 111 66 04 | +90 850 304 99 00
+90 312 473 88 80 | +90 312 473 88 83
GLOBALNET® Bütün Hakları Saklıdır.©
GLOBAL İnternet Teknolojileri Ltd. | GLOBALNET Yazılım Tic.Ltd.Şti.