linkedin

GLOBALNET ile GÜVENdesiniz.

TÜRKİYE’NİN BİLİŞİM SEKTÖRÜNDEKİ ÇALIŞMALARI VE PROJELERİ

TÜRKİYE’NİN BİLİŞİM SEKTÖRÜNDEKİ ÇALIŞMALARI VE PROJELERİ

TÜRKİYE’NİN BİLİŞİM SEKTÖRÜNDEKİ ÇALIŞMALARI VE PROJELERİ

TOBB Türkiye Yazılım Meclisi Başkanı ve GLOBALNET CEO ‘su Sn. Ertan Barut Apara Canlı Yayınına katılarak TOBB Yazılım Meclisi, Yazılım Endüstrisi, Yazılım İhracatı konularında faaliyetler ve gelişmeler hakkında bilgiler aktardı.

Her geçen gün bir çığ gibi büyüyerek ve hızlanarak küreselleşen dünyamızın evrensel gelişme aracı bilişim teknolojileri olmuştur. Gelecekte ülkemizin Bilim ve Teknoloji yarışında önemli bir ölçekte yer alabilmesi ve her alanda gelişmiş toplum olabilmesi için gerekli düşünce sisteminin yapılandırılmasında da bilişimin önemi hiç kuşkusuz ki tartışılmaz olacaktır. Ülkemizin son yıllarda artan bir ivme ile izlediği dışa açılma politikasının da başarılı olabilmesi ve uluslararası rekabetin hâkim olduğu pazarlarda payını arttırabilmesi için, TOBB Türkiye Yazılım Meclisi olarak sektörün gelişimi, ihracat, iç ve dış pazarda gelişip güçlenmesi için faaliyetler yürütmekteyiz.

Son dönemde yazılım, tüm dünyanın gündemine oturmuş durumdadır. Yazılım, firmalara getirmiş olduğu, güç ve değer ile birlikte büyük bir pazar ve endüstri haline gelmiştir. TOBB Türkiye Yazılım Meclisi olarak, yazılım firmalarına vereceğimiz desteklerle birlikte, Türk yazılımlarını (yerli yazılım) ihraç etme durumuna gelinecektir. Yazılım sektöründe faaliyet gösteren firmalarımızın, oyun yazılımları, siber güvenlik yazılımları ve savunma alanında yerli/milli yazılımları mevcuttur.

Hızla büyüyen ve gelişen bilişim sektöründe, son 10 yılın gelir rekoru %179 büyüklüğe ulaşmıştır. Teknolojik çözümler pazarının 2025 yılında 3,2 trilyon dolarlık bir hacme, Küresel yazılım endüstrisi pazar büyüklüğünün 2025 yılında 750 milyar dolara ulaşacağı tahmin edilmektedir. Global yazılım, bilişim ve teknolojiler pazar büyüklüğünün ise 5 trilyon ABD dolarına ulaşacağı tahmin edilmektedir.

5G ve fiber internet, nesnelerin interneti, akıllı uç bilişim, yapay zekâ, siber güvenlik ve veri gizliliği teknolojileri hem pazar büyüme beklentisi ve adaptasyon hem de sektörler üzerindeki dönüştürücü etkisi ile öne çıkan teknolojilerdir.

Türkiye’nin yazılım sektöründe daha hızlı büyümesi için;

Eğitim müfredatı (teknolojik alanda) yenilenmesi gerekmektedir.

Yazılım sektöründeki göçün önüne geçilmesi, önlemler alınması gerekmektedir.

Türkiye yazılım endüstrisi güçlendirilmeli ve büyütülmelidir.

Yazılım sektörü teşvikler, destekler ve Ar-Ge politikaları sektöre özgü olarak yenilenmelidir.

Üretimde Ar-Ge yanında ürünselleştirme ve ticarileştirmeye dönük yenilikçi desteklerin de oluşturulması gerekmektedir.

 BİLİŞİM YATIRIMLARINDA ALTYAPI ÇALIŞMASI

5G ve fiber internet, nesnelerin interneti, akıllı uç bilişim, yapay zekâ, siber güvenlik ve veri gizliliği teknolojileri hem pazar büyüme beklentisi ve adaptasyon hem de sektörler üzerindeki dönüştürücü etkisi ile öne çıkan teknolojilerdir.

Türkiye’nin milli 5G çalışmalarına hız ve önem verilmesi gerektiğini ve yatırımların arttırılması gerektiğini vurguladı. BARUT, 5G’nin hayatımıza girmesiyle üretimdeki hızımızın artacağını belirtti. Veri merkezlerinin de alt yapısının geliştirilmesi ve standartlarının yükseltilmesi gerektiği, maliyetlerinin düşürülerek dünya ile rekabet edecek hale geliyor olması gerektiğini belirtti.

 

Yazılım, bilişim, medya, savunma sanayii, otomotiv, eğitim, sağlık, eğlence, dijital hizmetler, finans kuruluşları gibi farklı sektör liderlerini, start-up’ları ve Türkiye’deki birçok teknoloji transfer ofislerini, teknokentleri, ülkemizde ilk kez düzenlenecek bir organizasyonda; YES Türkiye’de, Yazılım Endüstrisi Fuarı 10-13 Kasım 2021 tarihinde İstanbul Fuar Merkezinde düzenlenecektir. TOBB Türkiye Yazılım Meclisi olarak bu etkinliği destek vermeye karar verdiklerini belirtti

 

Sosyal Medyada Paylaş

BLOG (HABER, DUYURU ve YAZILAR)

Sigorta Acentelerine Özel Kurumsal E-Posta, Web Sitesi Hizmetleri

Özel Fırsatlar

Sigorta Acenteleri İçin Kurumsal E-posta Zorunluluğu

Hisar Hospital Intercontinental Bitrix24 CRM Çözümleri ve Uygulama Yazılımları Konusunda GLOBALNET’i Tercih Etti.

Bitrix24 CRM İle Dijitalleşme Sürecinizi Hızlandırın: Özel İndirim Fırsatı

Bitrix24 CRM Nedir?

SEM Nedir?

TÜMAD Madencilik Web Sitesi Yayına Alındı

Blockchain Nedir?

Adres

TÜRKİYE : Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir, Bursa, İzmit ve diğer illerden bize ulaşın.

Telefon

+90 532 111 66 04 | +90 850 304 99 00
+90 312 473 88 80 | +90 312 473 88 83
GLOBALNET® Bütün Hakları Saklıdır.©
GLOBAL İnternet Teknolojileri Ltd. | GLOBALNET Yazılım Tic.Ltd.Şti.