linkedin

GLOBALNET ile GÜVENdesiniz.

TOBB Türkiye Bilgisayar Yazılım Meclisimiz Yeni Dönem Çalışmalarına Başladı..

TOBB Türkiye Bilgisayar Yazılım Meclisimiz Yeni Dönem Çalışmalarına Başladı..

tobb-turkiye-bilgisayar-yazilim-meclisimiz-yeni-donem-calismalarina-basladi

TOBB Türkiye Bilgisayar Yazılım Meclisi’nde Mehmet Akyelli yeniden başkan seçildi. Sektör meclisi toplantısında Başkanlık Divanı seçimlerinin yanı sıra, sektördeki gelişmeler ile sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı.

Bilgisayar Yazılımı Meclisi’nde Başkan Mehmet Akyelli yeniden seçildi.

Türkiye Bilgisayar Yazılımı Meclisi’nde yapılan seçimlerde, Başkanlığa Medak Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akyelli, Meclis Başkan Yardımcılıklarına ise; Havelsan Hava Elektronik Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Faruk Yarman ve Merlin Bilgisayar Hizmetleri San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Melek Bar Elmas seçildi.
Başkan Mehmet Akyelli halen Mesleki Yeterlilik Kurumu’na (MYK) bağlı olarak kurulan Bilişim Teknolojileri Sektör Komitesi’nde TOBB’u temsilen görev alırken, Komite Başkanlığı görevini de yürütmekte.
Meclis toplantısında, gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi verilirken, yeni dönemde neler yapılacağı, hangi konuların öncelikli olarak ele alınacağı ve hangi yöntemlerin izleneceği tartışıldı.

“Sektör envanteri olmadan strateji geliştirmek mümkün değil”

 

Toplantıda konuşan Bilgisayar Yazılımı Meclisi Başkanı Mehmet Akyelli, Türkiye’nin iktisadi gelişiminde sanayi envanterinin çok önemli bir unsur olduğuna işaret ederken, aynı durumun yazılım sektörü için de geçerli olduğunu savundu. Mevcut durum bilinmeden ve analizi yapılmadan, geleceğe yönelik stratejiler geliştirmenin gerçekçi olmayacağı gibi doğru bir sonuç da vermeyeceğini bildiren Akyelli, “Bu sebeple Meclis’in yeni dönem çalışmalarında yazılım envanteri çalışmalarına öncelik verilecektir” diye konuştu.
“Türkiye’de yazılım sektörünün önemi kabul edildi”
Mehmet Akyelli, Türkiye’de daha önce yazılımın ayrı bir sektör olarak tanınmadığını hatırlatırken, TOBB sektör meclislerinde ayrı bir meclis olarak yapılandırılmasının ve artık bazı kamu kurumlarında ayrı bir sektör olarak tanınmaya başlanmasının, sektörün öneminin kabul edilmesi açısından sevindirici olduğunu kaydetti.

“Yazılım stratejik bir sektör”
Sektör temsilcileri de toplantıda yazılımın; bankacılıktan turizme, eğitimden sağlık sektörüne kadar birçok sektöre ürün ve hizmet olarak destek verdiğine işaret ettiler. Meclis üyeleri ayrıca, savunma sanayi örneğini vererek, bazı alanlarda bilgi güvenliğinin çok önemli olduğunu belirtip, yazılımın stratejik bir sektör olarak kabul edilmesinin önemi üzerinde durdular.

Sosyal Medyada Paylaş

BLOG (HABER, DUYURU ve YAZILAR)

Sigorta Acentelerine Özel Kurumsal E-Posta, Web Sitesi Hizmetleri

Özel Fırsatlar

Sigorta Acenteleri İçin Kurumsal E-posta Zorunluluğu

Hisar Hospital Intercontinental Bitrix24 CRM Çözümleri ve Uygulama Yazılımları Konusunda GLOBALNET’i Tercih Etti.

Bitrix24 CRM İle Dijitalleşme Sürecinizi Hızlandırın: Özel İndirim Fırsatı

Bitrix24 CRM Nedir?

SEM Nedir?

TÜMAD Madencilik Web Sitesi Yayına Alındı

Blockchain Nedir?

Adres

TÜRKİYE : Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir, Bursa, İzmit ve diğer illerden bize ulaşın.

Telefon

+90 532 111 66 04 | +90 850 304 99 00
+90 312 473 88 80 | +90 312 473 88 83
GLOBALNET® Bütün Hakları Saklıdır.©
GLOBAL İnternet Teknolojileri Ltd. | GLOBALNET Yazılım Tic.Ltd.Şti.