linkedin

GLOBALNET ile GÜVENdesiniz.

TBMM Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu, TOBB Bilgisayar Yazılımı Meclisi Üyesi Ertan Barut’tan, Türkiye’nin “yazılım” gerçeğini dinledi.

TBMM Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu, TOBB Bilgisayar Yazılımı Meclisi Üyesi Ertan Barut’tan, Türkiye’nin “yazılım” gerçeğini dinledi.

AK Parti Adana Milletvekili, TBMM Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ın başkanlığında toplanan Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu, TOBB Bilgisayar ve İletişim Teknolojileri Başkan Yardımcısı Nuray Başar ve TOBB Bilgisayar Yazılımı Meclisi Üyesi Ertan Barut’tan, Türkiye’nin “yazılım” gerçeğini dinledi.


tbmm-bilisim-ve-internet-arastirma-komisyonu-tobb-bilgisayar-yazilimi-meclisi-uyesi-ertan-baruttan-turkiyenin-yazilim-gercegini-dinlediTürkiye’nin yazılım ihracat-ithalatında kontrol mekanizmasını yeterince işletemediğini söyleyen, Başar ve Barut “Devlet”in yazılım konusunda bir strateji geliştirmesinin zorunlu olduğuna dikkat çekti. TOBB yetkilileri; “Türkiye bilişim sektöründe ‘treni kaçırdı’ deniliyor böyle bir şey yok, Türkiye’de genç beyinler var bunlar dünya devine dönüşebilir” dedi.
Aynı zamanda kendileri de bilgisayar sektöründe faaliyet gösteren kişiler olarak konuşan TOBB Yetkilileri; “Biz İsrail, Hindistan, Çin gibi ülkelerden bilişim uzmanı getirmek istemiyoruz, Türkiye’nin ihtiyacı olan yazılımcıları Türkiye’nin yetiştirmesi gerekir” şeklinde konuştu.
Komisyon’a yapılan sunumda ilginç rakamlarda ortaya çıktı; Türkiye’nin yazılım ihracatının resmi rakamlara göre 50 milyon dolar civarında olduğunu belirten TOBB Yetkilileri aslında bu rakamın 300 milyon dolar olduğunu söyledi. Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu Başkan Yardımcısı, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım M. Ramazanoğlu da Hindistan’ın yazılım ihracatının yıllık 130 milyar dolar olduğunu belirtti.
ÜNÜVAR ÇOCUK MECLİSİNİN GÖRÜŞLERİNİ DİNLEDİ : TBMM Bilgi Toplumu Olma Yolunda Bilişim Sektöründeki Gelişmeler ile İnternet Kullanımının Başta Çocuklar, Gençler ve Aile Yapısı Üzerinde Olmak Üzere Sosyal Etkilerinin Araştırılması Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar; Ankara Büyükşehir Belediyesi 17. Dönem Çocuk Meclisi Başkanlık Divanı üyelerinin toplantılarına katılarak internet kullanımı konusundaki görüşlerini dinledi.

http://www.5ocaknews.com/haberler/siyaset/unuvar-cocuk-meclisine-katildi/

Sosyal Medyada Paylaş

BLOG (HABER, DUYURU ve YAZILAR)

Bitrix24 CRM İle Dijitalleşme Sürecinizi Hızlandırın: Özel İndirim Fırsatı

Bitrix24 CRM Nedir?

SEM Nedir?

TÜMAD Madencilik Web Sitesi Yayına Alındı

Blockchain Nedir?

KOZA Halı Bitrix24 CRM çözümleri ve uygulama yazılımları konusunda GLOBALNET’i tercih etti.

Akıllı Sözleşme: CopeTract

Açık Kaynak Kodlu Yazılımlar Sektör Çalıştayı Raporu

ALİ UZUN Şekercilik Dijitalleşme Sürecinde GLOBALNET’i Tercih Etti

Adresler

TÜRKİYE : Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir, Bursa, İzmit ve diğer illerden bize ulaşın.

İletişim Numaraları

+90 312 473 88 80 | 83
+90 532 111 66 04 | +90 850 304 99 00
GLOBALNET® Bütün Hakları Saklıdır.©
GLOBAL İnternet Teknolojileri Ltd. | GLOBALNET Yazılım Tic.Ltd.Şti.