linkedin

GLOBALNET ile GÜVENdesiniz.

SSL Sertifikası Nedir ve Neden Önemlidir?

SSL Sertifikası Nedir ve Neden Önemlidir?

 Son dönemlerin siber güvenlik farkındalığı ile ilgili en sık merak edilen soruları arasında SSL sertifikası nedir ve SSL sertifikası temelde ne için kullanılır?” yer almaktadır. Çevrimiçi hizmet veren firmalar, online işletmeler, web siteleri, şirket sahipleri ve İnternet ortamında varlık gösteren hemen herkes SSL sertifikaları hakkında en azından genel bir bilgi sahibi olmalıdır.

Güvenli Yuva Katmanı anlamına gelen SSL, bir web tarayıcısı ya da web sunucusu arasında şifreli iletişim sağlayan küresel bir güvenlik teknolojisidir.

Güvenli bağlantı sağlanmak istenen web sunucusuna SSL sertifikası kurulur. Bu sertifikaya dijital sertifika ismiyle de bilinir. SSL sertifikaları;

-Web sitesinin kimliğini doğrular ve siteyi ziyaret eden kullanıcıların sahte bir sitede olmadıklarını garanti eder.

-Aktarılan verileri şifreler ve güvenlik sağlar.

Peki, SSL sertifikası olmazsa ne olur ve bir sayfada SSL olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Bir sayfada SSL sertifikasının olup olmadığı adres çubuğu kısmındaki kilit ikonundan anlaşılabilir. SSL türüne bağlı olarak adres çubuğu yeşil renkli de olabilir. Bunların yanı sıra adresin başında “http://” değil, “https://” yazar.

HTTPS protokolü bir bilgisayar ağında yer alan ve güvenli iletişim için en sık olarak kullanılan protokoldür. Bu protokol, ziyaret sağlanan web sitesini onaylar ve aynı zamanda alışveriş halinde bulunan verinin gizliliğini, bütünlüğünü korur.

Güvenli bağlantının desteklendiği web siteleri Google tarafından öne çıkarılıyor. Arama motorlarının bir web sitesini öne çıkarması SEO açısından son derece önemli bir faktördür. Bununla birlikte güvenli bağlantıya sahip olan web siteleri kullanıcılara da güven sunuyor ve kullanıcılar güvenli bağlantıya sahip web sitelerinde rahatlıkla gezinti yapabiliyor.

Günümüzde verinin güvenliği ön önemli konular arasında yer almakta ve bu nedenle İnternet ortamında verinin güvenliği için alınması gereken önlemlerin tümü dikkate alınmalıdır.

ssl sertifikasi nedir ve neden onemlidir resim

SSL Sertifikası Veren Firmalar ve SSL Fiyatları

SSL sertifikaları web sitelerinde ve özellikle de e-ticaret sitelerinde güvenliği sağlamanın en etkili yollarından biridir.

SSL sertifikası nereden alınır?” diye merak ediyor olabilirsiniz. SSL sertifikaları, bu sertifikaya sahip olmak isteyen herhangi bir işletmenin kimliğini ve varlığını doğrulamak için güvenilirliği kanıtlanmış olan Sertifika Yetkilileri (CA) tarafından verilir. Web sitelerinin güvenliği sağlamada kullanılan SSL Sertifikaları, bir alan adı şirketinden veya web sitesi barındırma hizmeti sunan firmalardan da alınabilir.

SSL sertifikası hizmeti veren pek çok firma vardır. Ancak SSL sertifikalarında yer alan en ufak bir bilgi açığı, sitenizin saldırılara açık bir duruma gelmesine yol açabilir. Bu nedenle kesinlikle güvenilir firmaları tercih edebilirsiniz.

SSL sertifikaları hakkında bilgi edinmek ve SSL sertifikası almak için GLOBALNET ile iletişime geçebilirsiniz. GLOBALNET İnternet varlıklarınızın ve dijital varlıklarınızın güvenliğine öncelik verir. Güvenilir, kurumsal ve profesyonel bir hizmet için bizi tercih edebilir ve binlerce mutlu müşterilerimizden biri olabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş

BLOG (HABER, DUYURU ve YAZILAR)

Sigorta Acentelerine Özel Kurumsal E-Posta, Web Sitesi Hizmetleri

Özel Fırsatlar

Sigorta Acenteleri İçin Kurumsal E-posta Zorunluluğu

Hisar Hospital Intercontinental Bitrix24 CRM Çözümleri ve Uygulama Yazılımları Konusunda GLOBALNET’i Tercih Etti.

Bitrix24 CRM İle Dijitalleşme Sürecinizi Hızlandırın: Özel İndirim Fırsatı

Bitrix24 CRM Nedir?

SEM Nedir?

TÜMAD Madencilik Web Sitesi Yayına Alındı

Blockchain Nedir?

Adres

TÜRKİYE : Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir, Bursa, İzmit ve diğer illerden bize ulaşın.

Telefon

+90 532 111 66 04 | +90 850 304 99 00
+90 312 473 88 80 | +90 312 473 88 83
GLOBALNET® Bütün Hakları Saklıdır.©
GLOBAL İnternet Teknolojileri Ltd. | GLOBALNET Yazılım Tic.Ltd.Şti.