linkedin

GLOBALNET ile GÜVENdesiniz.

Spam Mail Nedir?

Spam Mail Nedir?

E-mail gönderiminde ve alımında en sık karşılaşılan sorunlardan birisi spam maillerdir. Spam mail, kullanıcının istemediği ve genellikle istenmeyen klasörüne düşen;  reklam içeren, bilgi almaya, kullanıcıyı kandırmaya, yanlış yönlendirmeye yönelik içerikler taşıyan e-postalardır.

Spam mailler 3 grupta sınıflandırılabilir:

  • İyi Niyetli/Bilinçli Olarak Gönderilen Spam Mailler:

Sunucular tarafından spam klasörüne atılan maillerdir. Aynı anda birden fazla kullanıcıya mail gönderimi yapıldığında ortaya çıkabilir.

Toplu e-mail gönderimi, spam yapmak isteyen kişilerin yöntemlerinden biridir. Toplu e-posta gönderiminde belli kurallara dikkat edilerek spam maillerin önüne geçilebilir.

Toplu mail göndereceğiniz zaman pek çok kişiyi bilgi kısmına (cc) eklemektense mail grupları oluşturabilirsiniz. Böylece çok fazla sayıda mail gönderdiğinizde sizin de spam olarak algılanma olasılığınız azalmış olacaktır.

  • Reklam veya Tanıtım Amaçlı Gönderilen Mailler:

İzinli Gönderilen Toplu Mailler/Mailing:

İzinli toplu e-mail gönderiminin çeşitli adımları bulunmaktadır. Öncelikle toplu mail gönderiminden önce mail listesindeki bütün kullanıcılardan izin alınmalı ve müşterilerin bu listeden çıkmasına izin verilmelidir. Bununla birlikte E-ticaret Kanunu’na göre gönderilecek iletide; iletinin konusunun, amacının ve gönderici isminin belirtilmesi gerekmektedir. Kullanıcıların istemi dışında mail gönderimi yasaktır ve cezası bulunmaktadır.

Kullanıcının İsteği Dışında, İzinsiz Gönderilen Spam Mailler:

Satışı ya da pazarlaması yapılmak istenen bir ürünün, hizmetin reklamını yapmak isteyen, web sitelerine kullanıcı çekmek isteyen vb. kişiler, kurumlar veya firmalar tarafından ilgili mercilerin bilgisi, izni olmadan spam gönderimleri yapılmaktadır.

  • Kötü Niyetli/Dolandırıcılık Amaçlı Spam Mailler:

Bilinçli ve kötü niyetli gönderilen e-postalar, içerikleri ile size doğrudan maddi/manevi zarar vermeyi amaçlar. Kötü niyetli kullanıcılar, herhangi bir şirketten, kamu kurumundan ya da işletmeden gönderilmiş gibi görünen içerikler ile karşınıza çıkabilir.

Genellikle sizden bir eklentiyi açmanız ya da linke tıklamanız istenir. Markaların unvanları, logoları, mail adresleri taklit edilerek gönderilen maillerde yer alan linklere pek çok kişi maalesef bilinçsiz bir biçimde tıklamakta ve böylece siber dolandırıcılara fırsat yaratmış olmaktadır.

Verilerinizin ve kişisel bilgilerinizin güvenliği için banka bilgilerinizi, şifrelerinizi kimseyle paylaşmamalısınız.

Spam maillerden kurtulmanın ve bu konudaki savunma sistemlerinin nasıl olması gerektiğini aşağıdaki konu başlıklarında ele alacağız.

Spam Maillerden Korunmanın Yolları Nelerdir?

spam maillerden kurtulma yollari

Bankalardan, tanınmış şirket ya da kişilerden gelen gerçek e-postalar çoğunlukla bir linke tıklamanızı ya da bir dosyayı, belgeyi indirmenizi ister. Aslında tıklamanız ya da indirmeniz istenen dosya kötü niyetli bir yazılımdır. Maalesef bu yazılım bilgisayar, telefon, tablet gibi akıllı cihazlarınıza yerleşir ve banka hesaplarınız, kişisel bilgileriniz gibi güvenlik açısından sizin için önemli olan bilgilere erişir.

E-mail kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?” sorusu özellikle son zamanlarda pek çok kişinin cevabını merak ettiği sorulardan biri halini almıştır. Çeşitli dolandırıcılıklardan, kişisel gizli bilgilerin ele geçirilmesinden, verilerin çalınmasından kaçınmak için kullanıcıların kendi taraflarında alabilecekleri önlemlerin yanı sıra mail sunucuların güvenliğini sağlamaları ve mail hosting firmasında güvenirliğe son derece özen göstermeleri gerekmektedir.

Öncelikle bilinçli bir internet kullanıcısı olmak ve her siteye üye olmamak, e-posta adresini vermemek ve bununla birlikte eğer bir siteye üye olacaksanız üyelik kurallarını dikkatli biçimde okumak gerekmektedir.

Her yere e-posta adresinizi kaydetmemeye özen gösterin. Kaydederken bilerek işaretli olan ve fark etmeyeceğiniz yereler koyulmuş olan e-bülten istiyorum seçeneklerine dikkat etmenizde fayda vardır.

Özellikle son dönemlerde sıklıkla mail dolandırıcılığı ile ilgili vakalara rastlıyoruz. Bu konuda kullanıcıların hem gönderilen mailleri okurken, mail içerisinde yer alan bağlantıları tıklarken hem de mail gönderimi yaparken son derece dikkatli olmaları gerekmektedir.

Mail kullanıcıları, hesaplarının ve kişisel bilgilerinin güvenliği için mail koruma programları, spam koruması içeren güvenlik yazılımları kullanmaları gerekmektedir.

Spam sorunları, e-mail, hosting ve sunucu sorunlarınız ile ilgili daha detaylı bilgi için GLOBALNET kurumsal web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş

BLOG (HABER, DUYURU ve YAZILAR)

Sigorta Acentelerine Özel Kurumsal E-Posta, Web Sitesi Hizmetleri

Özel Fırsatlar

Sigorta Acenteleri İçin Kurumsal E-posta Zorunluluğu

Hisar Hospital Intercontinental Bitrix24 CRM Çözümleri ve Uygulama Yazılımları Konusunda GLOBALNET’i Tercih Etti.

Bitrix24 CRM İle Dijitalleşme Sürecinizi Hızlandırın: Özel İndirim Fırsatı

Bitrix24 CRM Nedir?

SEM Nedir?

TÜMAD Madencilik Web Sitesi Yayına Alındı

Blockchain Nedir?

Adres

TÜRKİYE : Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir, Bursa, İzmit ve diğer illerden bize ulaşın.

Telefon

+90 532 111 66 04 | +90 850 304 99 00
+90 312 473 88 80 | +90 312 473 88 83
GLOBALNET® Bütün Hakları Saklıdır.©
GLOBAL İnternet Teknolojileri Ltd. | GLOBALNET Yazılım Tic.Ltd.Şti.