linkedin

GLOBALNET ile GÜVENdesiniz.

SEO Uyumlu İçerik Nasıl Üretilir?

SEO Uyumlu İçerik Nasıl Üretilir?

Dijital dünya ve sosyal medya olarak adlandırdığımız mecralar için içerik üretmenin ve içerik pazarlamanın ne kadar önemli bir yer tuttuğunu biliyoruz. Her geçen gün artan İnternet kullanımı yaralı, kaliteli ve özgün içeriklere olan ihtiyacı da artırıyor. Her büyük çaptaki girişim ya da oluşum nitelikli içeriklerin doğru bir biçimde sunulması, doğru kişilerle ve doğru zamanda paylaşılması ile başarılı oluyor.

Kaliteli içerik üretmek dijital dünyadaki varlığınızı ortaya koymanın, marka değerinizi ve bilinirliğinizi artırmanın, daha fazla kullanıcıya hitap etmenin en etkili yollarından biridir.

Peki, içeriğin SEO uyumlu olması ne anlam ifade ediyor? SEO (Search Engine Optimization) Arama Motoru Optimizasyonu anlamına gelmektedir. Web sitelerinin arama motorlarında yükselmesi ve trafik akışının doğal olarak sağlanması, ziyaretçi sayısının artırılması için yapılan çalışmalardır.  SEO uyumlu içerik ise arama motorlarında daha üst sıralarda olması için içeriğin SEO kurallarına uygun ve arama motorlarının beklediği biçimde düzenlenmesidir.

seo uyumlu icerik nasil uretilir icerik

SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

Sizi arama motorlarında üste çıkaracak ve SEO uyumlu bir içerik oluşturmak için gerçekleştirmeniz gereken pek çok aşama ve kural bulunmaktadır. Ancak SEO uyumlu olsun diye sadece belirli kuralları göz önünde bulundurmak yeterli değildir.

Etkili bir içerik oluşturmak için kullanıcının beklentisini doğru biçimde değerlendirmek ve yorumlamak, bilgi içeren ve faydalı makaleler üretmek gerekir. Arama motorlarının yapay zekası, kullanıcı isteklerini, kullanıcıya ait geçmiş davranışlar ile yorumlar. Daha sonra da ona en uygun içeriği bulmaya çalışır. Bu nedenle siz de hazırladığınız içeriğin kullanıcılar tarafından nasıl ve ne şekilde aranacağını en iyi şekilde analiz etmeli ve belli kurallara uygun bir içerik hazırlamaktan önce kullanıcılara faydalı ve bilgilendirici bir içerik üretmeye özen göstermelisiniz.

Özgün, okuyucu ile etkileşimde bulunan bir içerikler üretin.

Özgünlük hem arama motorlarının hem de kullanıcıların en çok dikkat ettiği konulardan biridir. Tamamı özgün, okura faydalı bilgiler sunan bir içerik zaman içerisinde arama motorlarında üst sıralara çıkacaktır. Başka bir mecrada yayınlanmış bir içeriğin biraz değiştirilmesi özgünlük değildir. Yeni üretilen içerikte ya yeni bilgiler verilmeli ya da mevcut bilgiler yazan kişinin duygularıyla, düşünceleriyle yeniden yorumlanmalıdır. Özgün ve ilgi çekici, yüksek çözünürlüklü görseller kullanmayı da ihmal etmeyin. Görseller yazınızı hem ilgi çekici bir hale getirecek hem de sizi rakiplerinizden bir adım öteye taşıyacaktır. Özgün makale yazmak sanıldığının aksine son derece zor ve zaman alan bir iştir.

Mutlaka anahtar kelime çalışması yapın.

Yazacağınız konuyla ilgili “anahtar kelime çalışması nasıl yapılır?” diye merak ediyor olabilirsiniz. Hangi konuda yazı yazacaksanız o konu ile ilgili insanların en çok neleri merak edeceklerini, hangi konularda bilgi sahibi olmak istediklerini göz önünde bulundurun. Anahtar kelime çalışması yaparken Google Ads anahtar kelime planlayıcıdan yardım alabilirsiniz. Long tail keyword de denilen uzun kuyruklu anahtar kelimeleri kullanmanız içeriğinizi ön plana çıkaracaktır.

Doğru anahtar kelimeleri belirledikten sonra bunları hangi yoğunlukta kullanacağınızı belirleyin. Çok fazla anahtar kelime kullanmak, arama motorlarının spam şüphesiyle sizi alt sıralara taşımasına yol açabilir. Örnek vermek gerekirse, yazınızda web tasarımı ön çıkarmak istiyorsanız “Ankara’da web tasarım yapan firmalar” kelime grubunu kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Yazı başlıklarını düzenlemek ve organize etmenin hem SEO açısından hem de kullanıcılar açısından çok önemli olduğunu unutmayın.

Yazınız için ilgi çekici bir başlık oluşturmak yazınızın daha fazla okunmasını sağlayacaktır. Seçtiğiniz başlıkların içerisinde anahtar kelime geçirmeye dikkat etmelisiniz. Başlık etiketleri de SEO için son derece önemlidir. Her içerikte en az bir adet H1 ana başlığı bulundurmalı ve daha etkileyici bir içerik için alt başlıklara da yer vermelisiniz.

Site içi link çalışması yapmak, SEO çalışmalarının olmazsa olmazlarından biridir.

Yeni oluşturduğunuz içeriğin anahtar kelimesini, sitenizde yer alan bir başka içeriğe link olarak verebilirsiniz. Aynı şekilde sitenizde okunma sayısı fazla olan bir yazıdan da yeni yazınıza link vererek yeni yazınızın okunma olasılığını artırabilirsiniz.

Sosyal medya araçlarını kullanmayı ihmal etmeyin.

Yazdığınız yazıları sosyal medyadaki takipçilerinizle paylaşmak yazınızın okunma olasılığını daha da artıracaktır. Bu nedenle sosyal medyada içeriklerinizi paylaşmayı, takipçilerinizle etkileşime geçmeyi ihmal etmeyin.

İçerik pazarlama ve SEO uyumlu içerik üretme konusunda profesyonel bir destek hizmeti almak istiyorsanız GLOBALNET ile iletişime geçebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş

BLOG (HABER, DUYURU ve YAZILAR)

.tr Uzantılı Alan Adı Başvuruları

Ankara E-Ticaret ve E-İhracat Konferansı

Sigorta Acentelerine Özel Kurumsal E-Posta, Web Sitesi Hizmetleri

Özel Fırsatlar

Sigorta Acenteleri İçin Kurumsal E-posta Zorunluluğu

Hisar Hospital Intercontinental Bitrix24 CRM Çözümleri ve Uygulama Yazılımları Konusunda GLOBALNET’i Tercih Etti.

Bitrix24 CRM İle Dijitalleşme Sürecinizi Hızlandırın: Özel İndirim Fırsatı

Bitrix24 CRM Nedir?

SEM Nedir?

Adres

TÜRKİYE : Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir, Bursa, İzmit ve diğer illerden bize ulaşın.

Telefon

+90 532 111 66 04 | +90 850 304 99 00
+90 312 473 88 80 | +90 312 473 88 83
GLOBALNET® Bütün Hakları Saklıdır.©
GLOBAL İnternet Teknolojileri Ltd. | GLOBALNET Yazılım Tic.Ltd.Şti.