linkedin

GLOBALNET ile GÜVENdesiniz.

SEO Nedir ?

SEO Nedir ?

SEO İngilizce ” Search Enginie Optimization ” kelimelerinin kısaltmasıdır.  Karşılığı Arama Motoru Optimizasyonu ’dur. Bunu bir kere daha hatırlatalım. Her ne kadar Google ‘ da üst sıralarda olmak amacı taşısa da anlamı amaç ile birbirine karışmış durumdadır bu konu. Bu nedenle web sitesini Google ‘ da üst sıralara çıkartmak için her yolu deneyen kişilerin yapmış olduğu çalışma SEO değildir.

SEO iyi bir web sitesi, iyi bir yayıncılık planı, sektör analizlerinin doğru tespit edilerek yapılması, rakipleri iyi analiz etmek ve bu tüm konular için elinizde bir stratejik planlama olmasıdır. Aksi halde hala yıllar öncesinden kalan makale tanıtım yazılarından linkleme, bolca Backlink , anahtar kelimeler  ve meta kodları yazma, maalesef SEO bu değildir. Arama motorlarının çalışma mantığı ve matematiği bu kadar kolay yollardan ulaşılabilinecek bir iş olmadığını artık işin içine girenler görmeye başladılar.

Yukarıda verdiğimiz  yollardan biri iyi bir site seçimi idi, bu kavram herkesin beğeneceği, güzel görsellerle bezeli bir site değil kastımız. Burada iyi bir site kavramı, Google algoritmasını tanıyan, Arama motorlarının matematiğine göre inşaa edilmiş, hedef kitlesini tanıyan yazılım ve tasarım standartlarına haiz, amacını, faaliyetini karşılama ve içerik sunumunu en iyi şekilde optimize etmiş bir web sitesinden bahsediyoruz. İşte bu bahsettiğimiz sadece belli bir kısmı olan bu planlamayı doğru yapmaya başladığınızdan itibaren sitenize SEO çalışması başlamış demektir.

SEO çalışması ile siteniz İnternet ortamında hayat bulur, arama motorlarında kullanıcı ile buluşur, kısacası ise telefonlarınız çalmaya başlar, ticaret yaparsınız, sitenizin popülerliği, ulaşımı arama motorları aracılığı ile artar Hemde akıl almaz bir şekilde. Dersiniz ki; İnternet’te başka bir dünya varmış. SEO olmadan bir site kendi kaderine bırakılmış gibi görünür. Ne çıkarsa şansına olmuş olur.

Yani benzini olmayan bir araba gibi. Gittiği yere kadar. Doğru planlamalar ile, doğru uzman ellerden yapılan çalışmalar, Google  güncellemelerinde düzenli bir şekilde takip edilmesi siteniz için yapılmış doğru yatırımlardır. Artık şu bir gerçek, sitenize ne kadar bakar ve yatırım yaparsanız oda size kat be kat ile geri dönüş sağlayacaktır. Algoritmayı bilmek, teknolojiyi tanımak, sitemizi geliştirmek ve sabır. İşte SEO budur.  Sonrada  meyveleri toplamaya başlarsınız.

Sosyal Medyada Paylaş

BLOG (HABER, DUYURU ve YAZILAR)

Sigorta Acentelerine Özel Kurumsal E-Posta, Web Sitesi Hizmetleri

Özel Fırsatlar

Sigorta Acenteleri İçin Kurumsal E-posta Zorunluluğu

Hisar Hospital Intercontinental Bitrix24 CRM Çözümleri ve Uygulama Yazılımları Konusunda GLOBALNET’i Tercih Etti.

Bitrix24 CRM İle Dijitalleşme Sürecinizi Hızlandırın: Özel İndirim Fırsatı

Bitrix24 CRM Nedir?

SEM Nedir?

TÜMAD Madencilik Web Sitesi Yayına Alındı

Blockchain Nedir?

Adres

TÜRKİYE : Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir, Bursa, İzmit ve diğer illerden bize ulaşın.

Telefon

+90 532 111 66 04 | +90 850 304 99 00
+90 312 473 88 80 | +90 312 473 88 83
GLOBALNET® Bütün Hakları Saklıdır.©
GLOBAL İnternet Teknolojileri Ltd. | GLOBALNET Yazılım Tic.Ltd.Şti.