linkedin

GLOBALNET ile GÜVENdesiniz.

Sanal Sunucu VDS (Virtual Dedicated Server) Nedir?

Sanal Sunucu VDS (Virtual Dedicated Server) Nedir?

Teknik olarak verilerin, bilgisayar ağları üzerinden kullanıcıların erişimine açık olarak barındırıldıkları bilgisayar sistemlerine sunucu denir. Sunucuların birden fazla işlevleri bulunmaktadır ve daha kolay kullanım için de farklı türlerde çalışmaktadırlar.

Sunucu denilince akla ilk önce bir donanım bileşeni gelse de bir sunucu sadece fiziksel cihazdan oluşmaz. Farklı kullanım alanları bulunan sunucuların farklı türleri de mevcuttur. Sanal sunucu, fiziksel bir sunucunun sanallaştırma yazılımları ile birden fazla sunucuya bölünerek kaynakların en verimli biçimde kullanılmasını sağlayan yapıdır. Sanal bir sunucu, fiziksel bir bilgisayara benzetilebilir, ayrı ayrı başlatılabileceği gibi ayrı bir bilgisayarın gizliliğini korur.

Sanal sunucular, izole edilmiş yapıları nedeniyle başkalarıyla paylaşılma gibi durumlar söz konusu değildir. Bu nedenle özellikle de iş yaşamı içi sanal sunucu kullanımının pek çok avantajı bulunmaktadır. Bir sanal sunucuyu istediğiniz amaç için kullanabilir ve istediğiniz işletim sistemini yükleyebilirsiniz. E-posta sunucusu (zimbra mail sunucu, mail sunucuları vb.) , FTP sunucusu ya da yedekleme gibi işlemler için kullanabileceğiniz için web sitesini sanal sunucuda barındırabilirsiniz. Bu durumda web siteniz ile ilgili kaynakları kimseyle paylaşmak durumunda kalmazsınız.

Sanal sunucuların sıklıkla tercih edilme nedenlerinden birisi de kurulumunun kolay olması, sistem değişikliği, geliştirme gibi işlemlerin kolaylıkla gerçekleştiriliyor olmasıdır. Sanal sunucu üzerindeki kontrol tamamen kullanıcıya aittir.

Sanal Sunucu Avantajları ve Tercih Edilme Nedenleri

  • Kontrol panelini kullanarak bellek ihtiyacı, sabit disk boyutu gibi ihtiyaçlarınızı isteğinize göre ayarlayabilir ve dilediğiniz uygulamaları yükleyebilirsiniz.
  • Yüksek kaynak gerektiren veya yazılımları özel olarak kullanması gereken web uygulamalarını çalıştırabilirsiniz.
  • Sanal sunucuların kurulumu kolaydır ve sistem değişikliği gibi işlemler kolaylıkla gerçekleştirilebilir.
  • Birden fazla web siteniz için web barındırma hizmeti sağlayabilirsiniz.
  • Sunucularınızın, kullanıcılarınızın ve alan adlarınızın her birinin disk ya da trafik kullanımını günlük veya aylık olarak inceleyebilirsiniz.
  • Yalnızca şirketiniz ya da şahsınız için özel e-posta sunucusu ve web sitesi çalıştırabilirsiniz.
  • Muhasebe ya da haberleşme programlarını şubeleriniz arasında merkezi bir sunucu üzerinden çalıştırabilirsiniz.
  • Sanal sunucunuzu yedekleme ünitesi olarak kullanabilirsiniz.
  • Bir sanal sunucu ile root erişim, yazılım yükleme ya da kaldırma, konfigürasyon dosyaları üzerinde tam kontrol seviyesine sahip olabilirsiniz.

Dijital Dönüşümde Sanal Sunucular ve Bulut Bilişim

Günümüzde artık sunucular bulutta barındırılıyor. İş yerlerinde, ofis ortamlarında, şirketlerde sunucu bulundurmak hem çok fazla güvenlik önlemi gerektiriyor hem de maliyetli olabiliyor. Yeterli güvenlik önlemleri alınmadığında, gerekli bütçe ayrılmadığında pek çok güvenlik açığının ortaya çıkması muhtemeldir. Kötü niyetli kişilerin bilgilerinizi, verilerinizi ele geçirmesi durumunda işlerinizi yapamayacak hale gelmeniz olasıdır. Bu nedenle siz de önceliğinizi bulut sunucu çözümlerinden yana kullanmalısınız.

Günümüzde bulut bilişim teknolojileri dosya saklama ve dosyalara ulaşım gibi sorunların ortadan kalkmasını sağlıyor. Bulut bilişim hizmetleri sayesinde herhangi bir cihaza bağlı kalmadan sunum dosyalarınıza, verilerinize, dokümanlarınıza ulaşabilirsiniz. Bununla birlikte bulut bilişim teknolojilerinin gizlilik, ölçeklenebilirlik, anlık güncellemeler gibi yararları vardır.

Web tasarım, hosting, alan adı, VPS ve VDS sanal sunucu kiralama ile ilgili merak ettiğiniz, destek ve hizmet almak istediğiniz her konuda GLOBALNET ile iletişime geçebilirsiniz. İnternet varlıklarınızın güvenliği ve dijital itibarınız GLOBALNET’e emanet!

Sosyal Medyada Paylaş

BLOG (HABER, DUYURU ve YAZILAR)

Bitrix24 CRM İle Dijitalleşme Sürecinizi Hızlandırın: Özel İndirim Fırsatı

Bitrix24 CRM Nedir?

SEM Nedir?

TÜMAD Madencilik Web Sitesi Yayına Alındı

Blockchain Nedir?

KOZA Halı Bitrix24 CRM çözümleri ve uygulama yazılımları konusunda GLOBALNET’i tercih etti.

Akıllı Sözleşme: CopeTract

Açık Kaynak Kodlu Yazılımlar Sektör Çalıştayı Raporu

ALİ UZUN Şekercilik Dijitalleşme Sürecinde GLOBALNET’i Tercih Etti

Adresler

TÜRKİYE : Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir, Bursa, İzmit ve diğer illerden bize ulaşın.

İletişim Numaraları

+90 312 473 88 80 | 83
+90 532 111 66 04 | +90 850 304 99 00
GLOBALNET® Bütün Hakları Saklıdır.©
GLOBAL İnternet Teknolojileri Ltd. | GLOBALNET Yazılım Tic.Ltd.Şti.