linkedin

GLOBALNET ile GÜVENdesiniz.

Koronavirüs, Dijital Dünya ve Değişen İş Süreçleri Üzerine

Koronavirüs, Dijital Dünya ve Değişen İş Süreçleri Üzerine

“Daha güzel bir gelecek için #EvdeKal #DijitaldeKal”
Ertan BARUT

Bir virüsün küresel ölçekte etkilerini gösterdiği zor günler yaşıyoruz. Sağlık konusunda herkesi endişeye düşüren, sosyal iletişimden davranış biçimlerimize kadar bir çok alışkanlıklarımıza varıncaya kadar değiştiren koronavirüs, sektörleri, iş süreçlerini ve çalışanları da derinden etkilemeye devam ediyor. Evde kalmaya özen gösterdiğimiz şu günlerde kullanıcıların çevrimiçi olduğundan ve internette daha fazla zaman harcadıklarından hiç şüphe yok.

GLOBALNET İnternet Teknolojileri Genel Müdürü Ertan BARUT yaşadığımız bu sürecin iş hayatı ve sosyal medya etkileri üzerinde durdu.

Ertan BARUT, COVID-19 salgını sırasında tüm dünyada son 3 ayda her şeyin hızla değiştiğini belirtti. BARUT “şimdi her zaman olduğundan daha fazla internete ihtiyaç duyuyor ve dijitalin içinde buluyoruz kendimizi. İşimizi yapmak, bilgilendirilmek ve bilgilendirmek, en önemlisi de bağlantıda kalmak için mobil cihazlara güveniyoruz. Salgından etkilenen her ülkede olduğu gibi bizim ülkemizde de insanların internette ve mobil cihazlarda harcadığı günlük zamanın artış gösterdiğini görüyoruz. Üstelik günlük yaşantımızdan, yakın ilişkilerimize, finanstan, oyun oynamaya, toplantılardan eğitime kadar neredeyse her şeyde koronavirüsün mobil cihazlar üzerinde olan etkisini gösteriyor bize” sözleri ile düşüncelerini dile getirdi.

Koronavirüs iş süreçlerinde şimdiden köklü bir değişikliğe yol açtı.

Elbette dijital göçebelik, uzaktan çalışma modeli (remote working) gibi kavramlar bu virüsten önce de hayatımızdaydı. Ancak yaşanan gelişmeler ile pek çok marka, şirket, kurum ya da kuruluş birden bire mecburen çalışma modelini değiştirmek zorunda kaldığını” belirten BARUT AppAnnie platformu tarafından yayınlanan verileri üzerine yaptığı değerlendirme ise şöyle;

İnsanlar tüm dünyada aile ve arkadaşlarıyla iletişimde olmak için ve iş birliği için video konferans uygulamalarına yöneliyorlar. Araştırma verilerine göre dünya çapında 14-21 Mart 2020 tarihleri arasında IOS ve Google Play’den iş uygulamaları indirme 62 milyonu geçmiş durumda. Bu oran ise 2019 yılındaki iş uygulaması indirmelerinin haftalık ortalamasından %90 daha fazla.

BARUT’ a göre bu sonuçlar değerlendirildiğinde evden çalışan insanlar kendilerini bağlı hissettiren ve işbirliğini teşvik eden araçlara yöneldiğini göstermekte.

Çevrimiçi Video Konferans uygulamaları uzun vadede alışkanlıkları yeniden şekillendirecek.

globalnet video konferans yaziSosyal izolasyonun süresi uzadıkça insanların çevrimiçi video konferans ve eğitim programlarına daha fazla yöneleceklerini belirten BARUT ’a göre; çevrimiçi video konferans programları ve altyapılarının hem günlük yaşantımızı hem de iş süreçlerimizi yeniden şekillendirecek.

Geleneksel iş alışkanlıklarına sahip pek çok şirketin de dijital dönüşümü kabulleneceği ve iş süreçlerinin temelden değişeceği üzerinde duran BARUT, “dijital dönüşüm ve iş süreçlerinin dijitalleşmesi herkes için kaçınılmaz olacaktır” dedi.

Dijitale adapte olanların iş süreçleri aksamadan devam ediyor.

ertan barut yaziBARUT ’a göre dijital dönüşümü önceden benimseyenler için süreç daha kolay. Ancak diğerleri için de hala çok geç sayılmaz.

Bu zor günlerin geçeceğine ve hep birlikte başaracağımıza inandığını belirten Ertan BARUT;

Bu süreçte müşterilerimize hizmetlerimizi aksatmadan gayet güzel bir şekilde devam ediyoruz. Zaten kullandığımız Bitrix24 CRM BPM alt yapısı iş süreçlerini, verileri, bilgileri, müşteri ilişkilerimizi ve çalışanlarımızı her yerden her an ve her ortam üzerinden takip edebilmeye, yönetebilmeye imkan sağlıyordu ” dedi.

“Böylece yaşanan sıkıntılı süreçte ekiplerimizle kolaylıkla hazırlıklarımızı tamamladık ve çok kısa sürede uzaktan çalışma modeline geçtik. Şuan iş yönetimi ve müşteri ilişkileri konusunda hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz. Bitrix24 ücretsiz video konferans uygulaması ve aynı zamanda Türkiye İş Ortağı olduğumuz LogMeIn gotomeeting, gotowebinar ve gototraining çevrimiçi video konferans, eğitim, toplantı uygulamaları altyapılarımız ile saatlik, günlük, haftalık olağan ya da olağan dışı anlık olarak tüm toplantılarımızı, projeler üzerindeki çalışmalarımız ve görüşmelerimizi, gerek müşterilerimiz, gerek iş ortaklarımız ve gerek ise çalışanlarımız ile gayet kolay ve pratik bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Özgüveni yüksek, işini, şirketini ve mesleğini seven gücünü de müşteri memnuniyetinden alan motivasyonu yüksek bir ekibe sahibiz. Bizler üzerimize düşeni yaparken, Ülke olarak da bu süreci sorunsuz ve minimum kayıp ile atlatmayı umuyor ve dua ediyoruz.” şeklinde dile getirdi.

BARUT, son olarak “Daha güzel bir gelecek için COVID-19 Testiniz NEGATİF, Hayatımız ve Geleceğimiz Pozitif olsun temennilerimizle #EvdeKal #DijitaldeKal diyoruz” dedi.

Sosyal Medyada Paylaş

BLOG (HABER, DUYURU ve YAZILAR)

Sigorta Acentelerine Özel Kurumsal E-Posta, Web Sitesi Hizmetleri

Özel Fırsatlar

Sigorta Acenteleri İçin Kurumsal E-posta Zorunluluğu

Hisar Hospital Intercontinental Bitrix24 CRM Çözümleri ve Uygulama Yazılımları Konusunda GLOBALNET’i Tercih Etti.

Bitrix24 CRM İle Dijitalleşme Sürecinizi Hızlandırın: Özel İndirim Fırsatı

Bitrix24 CRM Nedir?

SEM Nedir?

TÜMAD Madencilik Web Sitesi Yayına Alındı

Blockchain Nedir?

Adres

TÜRKİYE : Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir, Bursa, İzmit ve diğer illerden bize ulaşın.

Telefon

+90 532 111 66 04 | +90 850 304 99 00
+90 312 473 88 80 | +90 312 473 88 83
GLOBALNET® Bütün Hakları Saklıdır.©
GLOBAL İnternet Teknolojileri Ltd. | GLOBALNET Yazılım Tic.Ltd.Şti.