linkedin

GLOBALNET ile GÜVENdesiniz.

IoT (Internet of Things) Nesnelerin İnterneti Nedir?

IoT (Internet of Things) Nesnelerin İnterneti Nedir?

IoT (Internet of Things) Nesnelerin İnterneti Nedir?

Nesnelerin İnterneti (IoT), internet üzerinden diğer cihazlar ve sistemlerle veri alışverişinde bulunmak ve bunlarla veri alışverişi yapmak amacıyla sensörler, yazılımlar ve diğer teknolojilerle gömülü olan fiziksel nesnelerin (“nesneler”) ağını tanımlar. Bu cihazların gömülü cihazlar aracılığıyla internete bağlayabildiğimiz zaman diliminde, insanlar ve nesneler arasında sınırsız, sonsuz iletişim mümkün oluyor. Bir akıllı telefon uygulaması kullanılarak açılabilen doğalgaz, ofisinizdeki hareket sensörü veya akıllı termostat veya bağlı bir sokak lambası gibi bir IoT Nesnelerin İnterneti cihazıdır.

Fiziksel eylemlerin minimum insan müdahalesi ile veri paylaşabilir ve toplayabilir. Bu hiper bağlantılı dünyada, dijital sistemler bağlantılı şeyler arasındaki her etkileşimi kaydedebilir, izleyebilir ve ayarlayabilir. Fiziksel dünya dijital dünyayla buluşuyor ve işbirliği yapıyorlar. Nesnelerin İnterneti, dijital ve fiziksel evrenleri birleştirerek dünyanın dokusunu daha akıllı ve daha duyarlı hale getiriyor.

IoT’den hangi sektörler yararlanabilir?

IoT(Nesnelerin İnterneti) için en uygun kuruluşlar, iş süreçlerinde sensör cihazlarını kullanmaktan fayda sağlayacak kuruluşlardır.

Üretme, Otomotiv, Ulaştırma ve Lojistik, Perakende

Kamu sektörü, Sağlık hizmeti ve Tüm Sektörlerde Genel Güvenlik

IoT (Internet of Things) ile iş değerinizi ortaya çıkarın ve şirketinize uygun IoT’yi seçin!

  • Düşük maliyetli, düşük güçlü sensör teknolojisine erişim. Uygun fiyatlı ve güvenilir sensörler, IoT teknolojisini daha fazla üretici için mümkün kılıyor.
  • Bağlantı. İnternet için bir dizi ağ protokolü, verimli veri aktarımı için sensörleri buluta ve diğer “nesnelere” bağlamayı kolaylaştırdı.
  • Bulut bilgi işlem platformları  Bulut platformlarının kullanılabilirliğindeki artış, hem işletmelerin hem de tüketicilerin, aslında hepsini yönetmek zorunda kalmadan ölçeklendirmek için ihtiyaç duydukları altyapıya erişmelerini sağlar.
  • Makine öğrenimi ve analitik Makine öğrenimi ve analitikteki ilerlemelerin yanı sıra bulutta depolanan çok çeşitli ve büyük miktardaki verilere erişim sayesinde işletmeler, iç görüleri daha hızlı ve daha kolay bir şekilde toplayabilir. Bu müttefik teknolojilerin ortaya çıkması, IoT‘nin sınırlarını zorlamaya devam ediyor ve IoT (Nesnelerin İnterneti ) tarafından üretilen veriler de bu teknolojileri besliyor.

 

Bu konularda bilgi almak isterseniz GLOBALNET https://globalnet.com.tr ‘e ulaşabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş

BLOG (HABER, DUYURU ve YAZILAR)

Sigorta Acentelerine Özel Kurumsal E-Posta, Web Sitesi Hizmetleri

Özel Fırsatlar

Sigorta Acenteleri İçin Kurumsal E-posta Zorunluluğu

Hisar Hospital Intercontinental Bitrix24 CRM Çözümleri ve Uygulama Yazılımları Konusunda GLOBALNET’i Tercih Etti.

Bitrix24 CRM İle Dijitalleşme Sürecinizi Hızlandırın: Özel İndirim Fırsatı

Bitrix24 CRM Nedir?

SEM Nedir?

TÜMAD Madencilik Web Sitesi Yayına Alındı

Blockchain Nedir?

Adres

TÜRKİYE : Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir, Bursa, İzmit ve diğer illerden bize ulaşın.

Telefon

+90 532 111 66 04 | +90 850 304 99 00
+90 312 473 88 80 | +90 312 473 88 83
GLOBALNET® Bütün Hakları Saklıdır.©
GLOBAL İnternet Teknolojileri Ltd. | GLOBALNET Yazılım Tic.Ltd.Şti.