linkedin

GLOBALNET ile GÜVENdesiniz.

Güvenli İnternet Günü

Güvenli İnternet Günü

“Güvenli İnternet Günü” Nedir?

Teknolojinin gelişmesi ve pek çok farklı kitle tarafından kullanılmaya başlamasıyla birlikte güvenli bağlantılar ve bilinçli internet kullanımı oldukça önem kazandı. Özellikle de çocukların ve gençlerin internette zaman geçirirken güvende olmaları amacıyla 1999 yılında Avrupa Birliği Komisyonu bünyesinde Güvenli İnternet Programı oluşturuldu.

Güvenli internet kullanımı konusunda kamuoyunun dikkatini çekmek için 2004 yılının Şubat ayı ilk kez Güvenli İnternet Günü olarak kutlandı. Ülkemizde de 2010 yılından beri bu günün anlamına dikkat çekiliyor ve farkındalık çalışmaları yapılıyor.

Tüm dünyada ve ülkemizde internet ve sosyal medya araçlarının kullanım kitlesi giderek genişliyor ve kullanım yaşı giderek düşüyor. Günümüzde internet iş, alışveriş, eğlence, öğrenme gibi pek çok alanı kapsayan bir platformdur. Aradığımız, merak ettiğimiz her ne varsa İnternet üzerinden ulaşabiliyoruz. Sınırlar daha belirsiz ve daha açık bir hale geldi. İşte bu nedenle de bilinçli kullanıcılar ve güvenli bağlantılar son derece önemli!

Güvenli Ve Bilinçli İnternet Kullanımı İçin Öneriler

İnternet kullanımı ile ilgili bilincin erken yaşlarda oluşturulması güvenilir internet kullanımı için mutlaka gereklidir. Özellikle de çocuk ve ergenlere bu bilincin aşılanması konusunda ebeveynlere büyük rol düşüyor. Çocuklara internetin olumlu ve olumsuz olabilecek özellikleri anlatılmalı ve internet kullanımı daha çok araştırma yaparken tercih edilmeli. Bununla birlikte internette geçirilecek zamanla ilgili kısıtlamaların en baştan belirtilmesi ve ebeveynlerin bu zaman diliminde çocuklarının başında olmaları önemlidir.

İnternet ortamının sadece çocuklar ve gençler için zararlı olabileceğini düşünmek yanlış olur. İnternet, yeterince bilinç sahibi olmayan herkes için tehlike arz edebilir. İnternetin olumlu ya da zararlı yönleri sizin kullanım amacınıza göre değişecektir.

İnternette zaman geçirirken güvenlikli programlar kullanmak alternatif yöntemlerden biri olarak değerlendirilse de tek başına yeterli bir yöntem değildir. Sosyal medyada mecraları, alışveriş siteleri, oyun ve eğlence siteleri gibi pek çok farklı alanda kimlik, konum ve hesap bilgilerinizi vermeden önce iyice düşünmelisiniz. Yine internette gezinti yaparken her bağlantıyı tıklamamanız güvenliğiniz ve kişisel bilgilerinizin kötü niyetli kişilerce ele geçirilmemesi için son derece önemlidir.

Günlük hayatın vazgeçilmez bir parçası olan hatta belki de artık günümüzde yaşamın kendisi olan İnternetin güvenli ve bilinçli kullanımı konusunda dikkat çekmek için “Güvenli İnternet Günü’nüzü kutluyor ve GLOBALNET ailesi olarak bilinçli, güvenli internet kullanımını destekliyoruz.

Sosyal Medyada Paylaş

BLOG (HABER, DUYURU ve YAZILAR)

Bitrix24 CRM İle Dijitalleşme Sürecinizi Hızlandırın: Özel İndirim Fırsatı

Bitrix24 CRM Nedir?

SEM Nedir?

TÜMAD Madencilik Web Sitesi Yayına Alındı

Blockchain Nedir?

KOZA Halı Bitrix24 CRM çözümleri ve uygulama yazılımları konusunda GLOBALNET’i tercih etti.

Akıllı Sözleşme: CopeTract

Açık Kaynak Kodlu Yazılımlar Sektör Çalıştayı Raporu

ALİ UZUN Şekercilik Dijitalleşme Sürecinde GLOBALNET’i Tercih Etti

Adresler

TÜRKİYE : Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir, Bursa, İzmit ve diğer illerden bize ulaşın.

İletişim Numaraları

+90 312 473 88 80 | 83
+90 532 111 66 04 | +90 850 304 99 00
GLOBALNET® Bütün Hakları Saklıdır.©
GLOBAL İnternet Teknolojileri Ltd. | GLOBALNET Yazılım Tic.Ltd.Şti.