linkedin

GLOBALNET ile GÜVENdesiniz.

Google’ın Sosyal Ağı Google Plus Kapanıyor!

Google’ın Sosyal Ağı Google Plus Kapanıyor!

Son zamanlarda sıklıkla merak edilen ve konuşulan konularından biri “Google Plus neden kapanıyor ve Google Plus kapanınca ne olacak? soruları üzerinedir. Google tarafından 2011 yılında kullanıma sunulan Google+, kapanacağını duyurdu. Kullanıcılarına bilgilendirme e-postası gönderen Google, resmi takvimini duyurduktan sonra “Kişisel Google+ hesabınız 2 Nisan 2019’da kullanıma kapatılacaktır” uyarısında bulundu.

2018 yılının Aralık ayında aktif kullanım oranının fazla olmaması, kullanıcıların beklentilerini karşılayacak hizmetleri sürdürme konusunda yaşanan zorluklar nedeniyle Nisan 2019’da Google+ ürününün tüketiciler için ayrılan sürümünü kullanıma kapatma kararını açıklayan Google’dan yeni bir açıklama geldi. Bu açıklamaya göre 4 Şubat 2019 tarihinden itibaren Google Plus kullanıcıları; yeni profil, sayfa, topluluk ve etkinlik oluşturamayacaklar. 2 Nisan 2019 itibariyle de tüm kullanıcılara ait Google+ hesapları ve oluşturulan Google+ sayfaları kullanıma kapatılacak ve ilgili içerikler silinmeye başlayacak.

Yüklenilmiş Fotoğraf ve Videolar Ne Olacak?

Google tarafından yapılan açıklamaya göre kullanıcıların Google+ hesabında bulunan fotoğraf ve video gibi medyalar, albüm arşivinden ve Google+ sayfalarından silinecek. Nisan ayı öncesinde, kullanıcılar içeriği indirip kaydedebilecekler. Kullanıcıların, Google Fotoğraflar’da yedeklene fotoğraf ve video gibi medyalarının silinmeyeceği de belirtildi. Bu açıklamadan sonra pek çok kullanıcı, Google Plus hesabı kapatmaya ve var olan içeriklerini kaydetmeye başladı.

Peki, Google plus nedir ve bir sosyal ağın yok oluşunu hazırlayan sebepler neler olabilir?

Google Plus, kurucusu olan Google tarafından yönetilen bir sosyal ağ ve kimlik doğrulama hizmetidir. Bu platform ilk önce davetiye sistemiyle çalışmaya ve daha sonra da kullanıcılara gerçek isimlerini kullanmaları şartıyla üyelik vermeye başladı. Aslında kullanıcıların en fazla tepki gösterdikleri ve hesap kapatma eylemine girdikleri konulardan biri de bu oldu. Bu kural kalktıktan sonra da öngörülen hareketlilik sağlanamadı.

Şirket bununla birlikte yaptığı bir hata ile tüm marka sayfalarını açığa aldı ve Google+ tarafından yeni hizmeti test etmeye davet edilen markalar, marka hesaplarının askıya alınmasıyla büyük bir şaşkınlığa uğradı. Maalesef Google+ bu sorunları çözmek için bir adım atmadı ve daha kötüsü, bu sosyal ağın CEO’su gerçek isim kullanma konusundaki ısrarını sürdürerek, gerçek isim kullanmak istemeyen kullanıcıların kendisine başka bir ağ bulması önerisinde bulundu.

Rakip sosyal ağlar ile yarışamayan, alternatif çözüm önerileri geliştiremeyen ve kullanıcı taleplerini göz önünde bulundurmayan Google Plus, başarısız bir girişim ve etkin olmayan bir strateji ile tarihe karışıyor.

Bu başarısız girişimden aslında her firmanın, her kuruluşun hatta herkesin çıkarması gereken dersler var. Dijital dönüşümü gerçekleştirirken, kullanıcı ya da müşteri memnuniyetini sağlamak ve başarılı bir yol haritası çıkarmak gerçekten çok önemli.

Sosyal Medyada Paylaş

BLOG (HABER, DUYURU ve YAZILAR)

Özel Fırsatlar

Sigorta Acenteleri İçin Kurumsal E-posta Zorunluluğu

Hisar Hospital Intercontinental Bitrix24 CRM Çözümleri ve Uygulama Yazılımları Konusunda GLOBALNET’i Tercih Etti.

Bitrix24 CRM İle Dijitalleşme Sürecinizi Hızlandırın: Özel İndirim Fırsatı

Bitrix24 CRM Nedir?

SEM Nedir?

TÜMAD Madencilik Web Sitesi Yayına Alındı

Blockchain Nedir?

KOZA Halı Bitrix24 CRM çözümleri ve uygulama yazılımları konusunda GLOBALNET’i tercih etti.

Adres

TÜRKİYE : Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir, Bursa, İzmit ve diğer illerden bize ulaşın.

Telefon

+90 532 111 66 04 | +90 850 304 99 00
+90 312 473 88 80 | +90 312 473 88 83
GLOBALNET® Bütün Hakları Saklıdır.©
GLOBAL İnternet Teknolojileri Ltd. | GLOBALNET Yazılım Tic.Ltd.Şti.