linkedin

GLOBALNET ile GÜVENdesiniz.

GLOBALNET Uyarıyor; Google ‘dan Arıyoruz, Ödeme Yapmanız Lazım Kandırmacasına Dikkat!

GLOBALNET Uyarıyor; Google ‘dan Arıyoruz, Ödeme Yapmanız Lazım Kandırmacasına Dikkat!

“Sizi, Google’dan arıyoruz. Şirketinizin arama sonuçlarında çıkmadığını tespit ettik. Google bilgilerinizi koruyabilmeniz, işletmenizin üst sıralarda yer alması, iptale düşmemesi, harita kaydınızın güncellenmesi için ödeme işlemi gerçekleştirmeniz gerekiyor.” Gibi bir telefon aldıysanız DİKKAT, kötü niyetli kişilerin kurduğu bir dolandırıcılık sistemi ile karşı karşıya olabilirsiniz.

Günümüzde pek çok farklı türde dolandırıcılık haberi ile karşı karşıya kalıyoruz. Ancak teknolojinin iyice gelişmesiyle birlikte dolandırıcılığın da nitelikleri değişti. Bilişim dolandırıcıları ve kötü niyetli internet kullanıcıları ile ilgili suçlar günümüzün neredeyse en çok sorgulanan hukuki meselelerinden biri olmuş durumda.

Dijital ortamda varlığını ortaya koymayı amaçlayan pek çok işletme için Google arama motorunda üst sıralarda çıkmak, adres ve konumlarının yer aldığı Google maps işletme kaydının çıkmasını sağlamak büyük önem gösterir. Ancak Google kendisi de dahil olmak üzere hiçbir kuruluş ya da kişi ilk sayfada çıkma garantisi veremez.

Google Haritalar ya da Google Adwords gibi Google ürünlerinden aradıklarını belirten kötü niyetli kişilerin çeşitli vaatlerle kullanıcılardan para talep ettikleri belirtiliyor. Ancak talep edilen parayı yatırdığında karşılığında hiçbir hizmet alamadığını belirten kullanıcıların sayısı da oldukça fazla. Kullanıcıların ücretsiz olarak ulaşmaları mümkün olan pek çok hizmet için yüksek miktarlarda ücret talep eden bu kişiler kurumsal firmalara telefon ya da e-mail yoluyla ulaşıyorlar.

Ulaştıkları kişilere, Google da yer alan firma unvan güncelleme çalışmasının yayın süresi dolduğunu ve firma bilgilerinizin aktif konuma gelebilmesi için üyelik bilgilerinin yayın süresini tekrar uzatmaları gerektiğini” belirtiyorlar. Bunun devamında ise eğer gerekli işlemleri yerine getirmezlerse rakip firmaların Google’da ilk sıralarda çıkacağı bilgisini veriyorlar.

Hiç şüphesiz Google’de ilk sıralarda çıkmak, Google haritalarda işletme kaydı olması gibi durumlar gibi diğer kullanıcılar tarafından kolayca erişilebilir olmak pek çok firma ve kurum için son derece önemlidir. Ancak bu durumu kendi lehine çeviren kötü niyetli kişi ya da kişilere karşı son derece de dikkatli davranmak gerekiyor.

Google Dolandırıcılığa Karşı Alınacak Önlemler

  • Google’dan aradığını ya da orada çalıştığını iddia eden birilerinden telefon aldıysanız hiçbir tuşa basmadan telefonu kapatın. Çünkü herhangi bir tuşa basmak istenmeyen başka aramaların yapılmasına neden olabilir.
  • Google Türkiye’den aradığını ya da mail gönderdiğini iddia eden kişilerin web sitelerini ziyaret edin ve Google Partner sertifikasının olup olmadığını mutlaka sorgulayın. Google Partner sertifikası bulunsa dahi ajansların herhangi bir Google ürününü satma yetkisi olmadığını unutmayın. Size bu teklifle ulaşan ajansları Google rapor edebilirsiniz. Google’ın rapor edilen bu ajansların sertifikalarını iptal ettiğini biliyoruz.
  • Mutlaka bir uzmandan yardım alın.

Google, size yapılan aramaların sahte olup olmadığını anlamanız için bazı açıklamalarda bulunuyor:

  • Google, otomatik bir sistemden satış ile ilgili istemeyen aramalarda bulunmaz. Sadece Google kullanıcılarına hizmet olarak rezervasyon yapmak, iş saatlerini doğrulamak vb. gibi satışa yönelik olmayan görüşmeler gerçekleşebilir.
  • Destek amacıyla Google operatörleri tarafından aranabilirsiniz. Ancak Google kesinlikle telefon üzerinden ödeme bilgisi talep etmez.

Dijitalleşen dünyada güvenlik en önemli konulardan biri haline geldi. Her geçen gün gelişen teknolojiyi sadece şirketler, kurumlar, kuruluşlar değil; dolandırıcılar, kötü niyetli İnternet kullanıcıları da araştırıyor. Dolandırıcılık vakalarında mağdur olmamak için bilinçli kullanıcı olmak, her bilgiye itibar etmemek, araştırmak büyük önem taşıyor.

İnternet varlıklarınız güvenliği ile ilgili merak ettiğiniz, destek ve danışmanlık hizmeti almak istediğiniz her konuda GLOBALNET ile iletişime geçebilirsiniz. GLOBALNET, İnternet varlıkları ve dijital pazarlama çözümlerinin yanı sıra İnternetin güvenli, doğru ve bilinçli kullanımı konusunda da müşterilerini desteklemektedir.

Sosyal Medyada Paylaş

BLOG (HABER, DUYURU ve YAZILAR)

Sigorta Acentelerine Özel Kurumsal E-Posta, Web Sitesi Hizmetleri

Özel Fırsatlar

Sigorta Acenteleri İçin Kurumsal E-posta Zorunluluğu

Hisar Hospital Intercontinental Bitrix24 CRM Çözümleri ve Uygulama Yazılımları Konusunda GLOBALNET’i Tercih Etti.

Bitrix24 CRM İle Dijitalleşme Sürecinizi Hızlandırın: Özel İndirim Fırsatı

Bitrix24 CRM Nedir?

SEM Nedir?

TÜMAD Madencilik Web Sitesi Yayına Alındı

Blockchain Nedir?

Adres

TÜRKİYE : Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir, Bursa, İzmit ve diğer illerden bize ulaşın.

Telefon

+90 532 111 66 04 | +90 850 304 99 00
+90 312 473 88 80 | +90 312 473 88 83
GLOBALNET® Bütün Hakları Saklıdır.©
GLOBAL İnternet Teknolojileri Ltd. | GLOBALNET Yazılım Tic.Ltd.Şti.