linkedin

GLOBALNET ile GÜVENdesiniz.

Globalnet SSL Servisleriyle Web Siteniz Güvenli, Ziyaretçileriniz Güvende!

Globalnet SSL Servisleriyle Web Siteniz Güvenli, Ziyaretçileriniz Güvende!

Globalnet SSL Servisleriyle Web Siteniz Güvenli, Ziyaretçileriniz Güvende

SSL sertifikaları neden bu kadar önemli?

Güvenli Giriş Katmanı olarak adlandırılan SSL (Secure Socket Layer) web siteniz ile ziyaretçilerin arasında güvenli şifrelenmiş bir bağlantı kurulmasını sağlamaktadır. SSL kullanan web siteleri web tarayıcılarının (Chrome, Firefox, Opera gibi) adres çubuğunda https:// ile başlayan sitelerdir. HTTPS ile başlayan SSL kullanan web sitelerini ziyaret eden kullanıcıların kişisel bilgileri ortamdaki farklı bir kullanıcı tarafından ele geçirilse bile anlamlandırılamaz. Bu yönüyle SSL sertifikası kullanan web siteleri ziyaretçilerine güvenli bir ortam sunabilmektedir.

Ayrıca SSL kullanan web sitelerindeki SSL sertifikalarının yetkili bir şirket tarafından onaylı olması bu sitenin güvenilir olduğunu gösterir. SSL kullanan bir siteye https:// olarak giriş yapan ziyaretçileriniz herhangi bir sertifika hatası almaz ve güvenle işlemlerini yapabilir.  Böylelikle kimlik avı riskini ve kullanıcılarınıza verilerinizin web sitenizde güvenli olmadığını bildiren tarayıcı uyarılarını kaldırabilirsiniz.

Üye olunan ve üye girişi yapılan web siteleri açısından SSL sertifikası çok önemlidir. Özellikle e-ticaret alış veriş sitelerinde kullanıcıların kredi kartı gibi bilgilerinin çalınması web sitesine hem maddi yönden hem saygınlık yönünden zarar verebilmektedir.  Web Sitenizin SSL sertifikasına sahip olması Internet üzerinde kuruluşunuzun güvenilirliği yanında itibarınıza da katkı sağlamaktadır.

SSL, HTTPS ve GOOGLE

SSL sertifikasının benimsenmesi 2018 yılında da geçen senelerde olduğu gibi iyice artmaktadır.  Google yaptığı açıklamalarda SSL kullanmayan web sitelerini:

“Web Siteniz GÜVENLİ DEĞİL“ olarak vurgulayacağını bildirmiştir.

SSL Sertifikası olan sitelere internet tarayıcınızda alan adınızın olduğu yere “GÜVENLİ”, SSL’i olmayan siteler için ise “Bu Site Güvenli Değil” “Korumasız Bağlantı” gibi ibareler koyulmaktadır. Bu durum sitelerini ziyaret edenler için sıkıntı yaratmakta, soru işaretleri oluşturabilmektedir.

Ayrıca Google yaptığı açıklamalarla SSL Sertifikası olan sitelere öncelik vereceğini dile getirmiştir. Dolayısıyla SSL Sertifikasına sahip olmayan siteler Google aramalarda SSL’i olan sitelerin altına düşebilme riski taşımaktadır. Dahası, mobil sayfalarınızı Google AMP ile hızlandırmak istiyorsanız önce SSL sertifikası almak zorundasınız.

Google SSL konusunda kararlı ve de bu konuda yeni uyarılar göndereceğini duyurmaktadır. 2018’de, web siteniz hassas istemci verilerini işlemiyor olsa bile bir SSL sertifikası almak mantıklıdır.

 

 

 

Sosyal Medyada Paylaş

BLOG (HABER, DUYURU ve YAZILAR)

Bitrix24 CRM İle Dijitalleşme Sürecinizi Hızlandırın: Özel İndirim Fırsatı

Bitrix24 CRM Nedir?

SEM Nedir?

TÜMAD Madencilik Web Sitesi Yayına Alındı

Blockchain Nedir?

KOZA Halı Bitrix24 CRM çözümleri ve uygulama yazılımları konusunda GLOBALNET’i tercih etti.

Akıllı Sözleşme: CopeTract

Açık Kaynak Kodlu Yazılımlar Sektör Çalıştayı Raporu

ALİ UZUN Şekercilik Dijitalleşme Sürecinde GLOBALNET’i Tercih Etti

Adresler

TÜRKİYE : Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir, Bursa, İzmit ve diğer illerden bize ulaşın.

İletişim Numaraları

+90 312 473 88 80 | 83
+90 532 111 66 04 | +90 850 304 99 00
GLOBALNET® Bütün Hakları Saklıdır.©
GLOBAL İnternet Teknolojileri Ltd. | GLOBALNET Yazılım Tic.Ltd.Şti.