linkedin

GLOBALNET ile GÜVENdesiniz.

GICICT Kamu Bilgi ve İletişim Teknolojileri Sanal Konferansı

GICICT Kamu Bilgi ve İletişim Teknolojileri Sanal Konferansı

TOBB Türkiye YAZILIM Meclisi Başkanı Ertan BARUT, Kamu Bilgi ve İletişim Teknolojileri Konferansı GICTC 2. gün Dijital Dünyada Rekabet, Global Ekonomi, Gelecek ve İş Yönetim Stratejileri oturumunda ‘’Dijital Ekonominin Geleceğini Şekillendiren Güç: YAZILIM“ başlıklı sunumuyla açılış konuşmasını yaptı.

Konuşmasında TOBB Türkiye Yazılım Meclisinden bahseden BARUT, 2006 ‘da kurulan sektör meclisleri arasında Bilgisayar Yazılımı Meclisi adıyla yer alan Meclis, 2015 yılından itibaren TOBB temsiliyeti ile yazılım sektörüne yönelik sorunlara çözüm geliştirme, istişarelerde bulunma ve yasal mevzuat çalışmalarına katkı vermek üzere faaliyet gösterdiğini belirtti. BARUT, temel hedeflerinin yazılım endüstrisinin iç ve dış ticaretinin gelişimi, büyümesi, yerli/milli yazılım üretimi ve ihracatının artırılması, geleceğe dönük yazılımcı işgücü ihtiyacının karşılanması ve istihdamın artırılmasına yönelik çalışmalar olduğunu belirtti.

GICICT Kamu Bilgi ve İletişim Teknolojileri Sanal Konferansı

GICICT Kamu Bilgi ve İletişim Teknolojileri Sanal Konferansı

Günümüz dünyasını şekillendiren dijitalleşme ile ilgili öne çıkan teknolojilere bakılmalıdır. Bunlar bulut bilişim, dijital platformlar, nesnelerin interneti ve yapay zekâdır. Özellikle yapay zekâ dijital teknoloji alanları arasında yer alan en önemli faktördür.

Dijital ekonomi ile beraber öne çıkan yazılımın gücü oldukça önem arz etmektedir. Büyüyen ekonomi, gelişen teknoloji, e-ticaretin büyümesi, gelişen ihtiyaçlar, sanayideki yeni akımlar, bulut bilişimin yükselmesi, akıllı telefonlar, e- devlet olanaklarının gelişmesi ve beraberinde yapay zekânın gelişmesi büyük verinin gelişmesini ve oluşmasını etkilemektedir. Dijital ekonomiyi hayatımıza taşıyan temel alanlara baktığımızda elektronik ticaret, elektronik ödeme ve nesnelerin interneti (IoT) hızlandıran etkenlerdendir.

Yazılım Endüstrisinin, çoğu sektöre direk, bir kısım sektöre de dolaylı etkisi ile dünya ülkeleri ve ekonomilere sağladığı katkı açıkça görülmüştür. Yazılıma her alanda yatırımlar ve ar-ge çalışmaları sürekli gelişerek artmakta, pazar ise sürekli büyümektedir.

ERTAN BARUT, “Devletimiz yerli yazılıma ve yazılımcı iş gücüne şu anki yatırımını, desteğini 10 kat artırıp, 5 yıl boyunca vergi yükünü kaldırıp, tam zamanlı uzaktan çalışmayı desteklemesi halinde, Dijital Türkiye Stratejik Planında yer alan Türkiye’nin Dünyanın 10 Büyük Ekonomisi Arasına Girme Hedefini gerçekleştirebiliriz” dedi.


Kamu Bilgi ve İletişim Teknolojileri Konferansı, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesindeki Bilişim Vadisi tarafından organize edilen, EFF Organizasyon firmasının iş birliği ile bu sene üçüncüsü gerçekleşen Kamu Bilgi ve İletişim Teknolojileri başta olmak üzere Milli Teknoloji Hamlesi, Dijital Dönüşüm, 5G Teknolojisi, Nesnelerin İnterneti, Büyük Veri ve Siber Güvenlik, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, Akıllı Şehirler, Blockchain gibi farklı konuların, farklı oturumlarda Uzman Kişiler tarafından detaylı ele alındığı, her yıl dünyadan iş insanlarını buluşturan, 20 farklı sektöre hitap eden sektörün öncü etkinliğidir.

Sosyal Medyada Paylaş

BLOG (HABER, DUYURU ve YAZILAR)

Ankara E-Ticaret ve E-İhracat Konferansı

Sigorta Acentelerine Özel Kurumsal E-Posta, Web Sitesi Hizmetleri

Özel Fırsatlar

Sigorta Acenteleri İçin Kurumsal E-posta Zorunluluğu

Hisar Hospital Intercontinental Bitrix24 CRM Çözümleri ve Uygulama Yazılımları Konusunda GLOBALNET’i Tercih Etti.

Bitrix24 CRM İle Dijitalleşme Sürecinizi Hızlandırın: Özel İndirim Fırsatı

Bitrix24 CRM Nedir?

SEM Nedir?

TÜMAD Madencilik Web Sitesi Yayına Alındı

Adres

TÜRKİYE : Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir, Bursa, İzmit ve diğer illerden bize ulaşın.

Telefon

+90 532 111 66 04 | +90 850 304 99 00
+90 312 473 88 80 | +90 312 473 88 83
GLOBALNET® Bütün Hakları Saklıdır.©
GLOBAL İnternet Teknolojileri Ltd. | GLOBALNET Yazılım Tic.Ltd.Şti.