linkedin

GLOBALNET ile GÜVENdesiniz.

WEB TASARIM NEDİR ?

WEB TASARIM NEDİR ?

Web tasarım, içeriği çevrimiçi olarak planlama, kavramsallaştırma ve düzenleme sürecidir. Bugün, bir web sitesi tasarlamak, web sitesinin genel işlevselliğini içerecek şekilde estetiğin ötesine geçmektedir. Web tasarımı ayrıca web uygulamalarını, mobil uygulamaları ve kullanıcı arayüzü tasarımını içerir.

Web tasarımının Google gibi arama motorlarındaki performansınız üzerinde büyük bir etkisi olabileceğini biliyor muydunuz ? Bu makale, yalnızca iyi görünmekle kalmayan, aynı zamanda düzgün çalışan ve arama motorlarında  üst sıralarda yer alan bir web sitesinin nasıl oluşturulacağı konusunda size bazı yararlı bilgiler verecektir.

Neden Önemlidir?

Dünyada kaç tane web sitesi olduğunu biliyor musunuz ? Tüm dünyada 1.970.322.172’den fazla web sitesi olduğu bilinmektedir. Dijital dünyanın giderek büyümesinden ötürü farklı sektörel gelişmeler de ortaya çıkmıştır. Her sektördeki firma ya da işletmelerin de bir parçasının bu dijital dünya içerisinde olmasına büyük önem verilmiştir.

Hedef kitleniz web sitenizi ziyaret ettiğinde, onlara işletmeniz hakkında ilk izlenimlerini verir. İşletmenizi saniyeler içinde web sitenizi yargılayacaklar. Birkaç saniyede, hedef kitleniz üzerinde olumlu bir etki yaratmak önemlidir.

Web siteniz çekici veya modası geçmiş görünüyorsa, hedef kitleniz işletmeniz hakkında hemen olumsuz bir izlenim edinecektir. Web sitenizi çekici bulmayacaklar ve bu da onların sayfanızdan ayrılmasına sebep olacaktır. Bir rakibin sayfası için sayfanızı terk edecekleri için olası satışları kaçıracaksınız.

Web tasarımı önemlidir çünkü hedef kitlenizin markanızı nasıl algıladığını etkiler. Onlar üzerinde yaptığınız izlenim, onların sayfanızda kalmasını ve işletmeniz hakkında bilgi edinmelerini sağlayabilir veya sayfanızdan ayrılıp bir rakibe dönüşebilir. İyi bir web tasarımı, potansiyel müşterilerinizi sayfanızda tutmanıza yardımcı olur.

Responsive Tasarım

Responsive Tasarım

Duyarlı web tasarımı olarak bilinen responsive tasarım, web sitelerinin işlevsellikten ve kullanıcı deneyiminden ödün vermeden farklı ekran boyutlarına “uyum sağlamasına” olanak tanıyan bir tasarım stratejisidir. Bir siteye kodlanan her tasarım öğesinin, sitenin görüntülendiği her cihazda ve tarayıcıda mükemmel bir şekilde görünmesi ve çalışması gerekir.

Web Tasarım Öğeleri

Görsel öğeler

Tasarımda büyük görseller kullanmak sadece metne güvenmek zorunda kalmadan hikayenizi etkileyici olarak anlatmanıza yardımcı olabilir. Burada dikkat etmeniz gereken bu gücü sağlayacak görsellerin her tür ekranda, cihazda kullanıcı deneyimini bozmayacak şekilde görüntülenebilmesidir.

Her şeyin birlikte iyi çalıştığından emin olmak için web sitenizi tasarlarken göz önünde bulundurmanız gereken unsurlara hızlı bir genel bakıştır. Her bölüm, başlamanıza yardımcı olacak ipuçları ve püf noktaları sağlayacaktır.

Yazılı Kopya

Temel olarak, web sitenizin görünümü ve metni el ele gider. Dengeli öğelerle uyumlu bir tasarım oluşturmak için içerik yazarlarınızın ve tasarımcılarınızın birlikte çalışması önemlidir. Grafiklerinizi ve görüntülerinizi tamamlamak için metin parçaları oluşturmaya (metin bloklarını kullanarak) odaklanın.

Renkler

Renkler, bir web sitesi tasarlarken göz önünde bulundurulması gereken en önemli unsurlardan biridir. Renk psikolojisi hakkında birçok yanlış anlama olduğunu ve genel tasarımınızı ve web sitenizin tonunu tamamlayan renklere odaklanmanın daha önemli olduğunu unutmayın. Renk düzeninizi markanızla ve hedef kitlenize iletmek istediğiniz mesajlarla uyumlu hale getirin.

Düzen

İçeriğinizi nasıl düzenlemeye karar verdiğiniz, sitenizin hem kullanılabilirliği hem de işlevselliği üzerinde çarpıcı bir etkiye sahip olacaktır. Bir düzen seçerken uyulması gereken belirli kurallar yoktur, ancak akılda tutulması gereken birkaç ana ilke vardır . Hedef kitlenizin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurduğunuzdan ve iletmek istediğiniz mesajlardan uzaklaşabilecek aşırı uyarıcı bir düzen kullanmaktan kaçının.

Şekiller

Web tasarımında grafik öğelerin kullanılması, metin ve görüntüleri sorunsuz bir şekilde bütünleştirmeye ve sitenin genel görünümüne yardımcı olabilir. Güzel renkleri ve şekilleri birleştirmek, sitenizin ziyaretçilerinin dikkatini çekmenize ve sitenizin genel akışına katkıda bulunmanıza yardımcı olabilir.

 Boşluk ( Beyaz Alan )

Boşluk, görsel olarak hoş ve gezinmesi kolay web siteleri oluşturmak için önemli bir unsurdur. Tasarımınızdaki her öğe, bir şekilde boşluk içerecektir. Metin, fotoğraf ve grafikleri mükemmel şekilde dengeleyen bir tasarım oluşturmak için boşlukların uygun şekilde kullanılması çok önemlidir. Boşluğunuzu tutarlı tutmak, kullanıcılarınızın web sitenizde kolaylıkla gezinmesine yardımcı olabilir. Boşluk kavramı kesinlikle modern web tasarımcılarının önceliğidir.

Görüntüler ve Simgeler

Şaşırtıcı tasarımlar, sadece birkaç saniye içinde birçok bilgiyi iletebilir. Bu, güçlü görüntülerin ve simgelerin kullanılmasıyla mümkün olur. Mesajınızı destekleyen ve güçlendiren resimler ve simgeler seçin. Stok görseller ve simgeler için hızlı bir Google araması, binlerce seçenek üretecektir.

Videolar

Videoları web tasarımına entegre etmek, tasarımcılar arasında giderek daha popüler hale geliyor. Doğru kullanıldığında videolar, kullanıcılarınızın metin veya resim yoluyla düzgün bir şekilde iletilemeyen bir mesajı deneyimlemesine veya anlamasına yardımcı olabilir.

Hız

Yavaş bir web sitesini kimse sevmez. Bir sayfanın yüklenmesi için birkaç saniyeden fazla beklemek, bir ziyaretçiyi sitenizde kalmaktan veya sitenize geri dönmekten hızlıca caydırabilir. Web siteniz ne kadar güzel olursa olsun, siteniz hızlı yüklenmezse aramada iyi performans göstermez (yani Google’da üst sıralarda yer almaz).

Site yapısı

 Bir web sitesinin yapısı hem kullanıcı deneyiminde (UX) hem de arama motoru optimizasyonunda (SEO) önemli bir rol oynar. Kullanıcılarınız, herhangi bir yapısal sorunla karşılaşmadan web sitenizde kolayca gezinebilmelidir. Kullanıcılar sitenizde gezinmeye çalışırken kayboluyorsa, “tarayıcı” olma olasılığı da yüksektir. Tarayıcı, web sitenizde arama yapan ve işlevselliğini belirleyebilen otomatik bir programdır. Kötü gezinme, kötü bir kullanıcı deneyimine ve site sıralamasına neden olabilir.

Hedef kitlenize mesajınızı etkili biçimde vermek, marka kimliğinizi en doğru biçimde inşa etmek için web sitenizin nasıl olması gerektiği konusunda bizimle iletişime geçebilirsiniz. GLOBALNET, web geliştirme ve web tasarım alanında profesyonel bir ekibe sahiptir ve müşteri memnuniyetine verdiği önem ile uzun yıllardır hizmet sunmaya devam etmektedir.

Markanızı internet ortamında en iyi biçimde temsil etmek için web sitesi tasarım fiyatları hakkında bizimle görüşüp, detaylı bilgi edinebilirsiniz.

 

 

 

Sosyal Medyada Paylaş

BLOG (HABER, DUYURU ve YAZILAR)

Sigorta Acentelerine Özel Kurumsal E-Posta, Web Sitesi Hizmetleri

Özel Fırsatlar

Sigorta Acenteleri İçin Kurumsal E-posta Zorunluluğu

Hisar Hospital Intercontinental Bitrix24 CRM Çözümleri ve Uygulama Yazılımları Konusunda GLOBALNET’i Tercih Etti.

Bitrix24 CRM İle Dijitalleşme Sürecinizi Hızlandırın: Özel İndirim Fırsatı

Bitrix24 CRM Nedir?

SEM Nedir?

TÜMAD Madencilik Web Sitesi Yayına Alındı

Blockchain Nedir?

Adres

TÜRKİYE : Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir, Bursa, İzmit ve diğer illerden bize ulaşın.

Telefon

+90 532 111 66 04 | +90 850 304 99 00
+90 312 473 88 80 | +90 312 473 88 83
GLOBALNET® Bütün Hakları Saklıdır.©
GLOBAL İnternet Teknolojileri Ltd. | GLOBALNET Yazılım Tic.Ltd.Şti.