linkedin

GLOBALNET ile GÜVENdesiniz.

ERTAN BARUT TEKNOLOJİDE ATILIM VE KARİYER ZİRVESİNE KATILDI!

ERTAN BARUT TEKNOLOJİDE ATILIM VE KARİYER ZİRVESİNE KATILDI!

ERTAN BARUT TEKNOLOJİDE ATILIM VE KARİYER ZİRVESİNE KATILDI!

GLOBALNET İnternet Teknolojileri Genel Müdürü ve aynı zamanda TOBB Türkiye Yazılım Meclisi Başkan Yardımcısı Ertan BARUT, Atılım Üniversitesi’nde düzenlenen Kariyer Planlama ve Ortak Eğitim Koordinatörlüğü ile Yazılım Topluluğu işbirliğinde ‘Teknolojide Atılım ve Kariyer Zirvesi’ paneline konuşmacı olarak katıldı.

Atılım Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı olan Prof. Dr. Ali Yazıcı yöneticiliğini yaptığı Endüstri 4.0 paneline, akademisyenler ve alanında uzman yöneticiler katıldı. Dijitalleşmenin öneminden, dijitalleşmenin getirdiği iş ve meslek fırsatlarından, dijital dönüşümle değişen marka değerlerinden bahsedildi. Panelde “Endüstri 4.0 nedir?” sorusunun cevabı ve değerlendirmesi üzerine yapılan tespitler öğrenciler tarafından ilgi ile dinlendi.

Sivil toplum dayanışmasına önem veren Ertan BARUT’un konuşmasından bölümler:

“Türkiye Bilişim Derneği ile ‘yerli ve milli yazılım’ konusunda bir çalışma başlattık ve bu süreç içerisinde yerli-milli yazılımın kriterlerinin, sorunlarının, yapılması gerekenlerin tespit edilmesi; devlete, millete, öğrenciye, öğretmene yani toplumun her kesiminden kişiye düşen görevlerin masaya yatırılması gerekiyor.”

“Hepimizin yenilenmesi gerekiyor. Her an zihnimiz çalışıyor, çalışmalı da. Hayallerin peşinden koşmamız, her an dinamik kalmamız için çok önemli. Aslında İşin temeli eğitim. Hangi seviyede eğitim verildiğini analiz etmek gerekiyor. Artık ülke ve toplum olarak ilkokuldan itibaren çocuklarımızın yazılımı öğrenmesi lazım. Yaşamın her alanında sürekli yenilenen bir teknolojinin içerisindeyiz. Gelecek senaryolarında bizi pek çok şey bekliyor.”

DİJİTAL DÖNÜŞÜM KAÇINILMAZDIR!

Dijital dönüşümün kaçınılmaz olduğuna vurgu yapan Ertan BARUT gençlere özgüvenlerini kaybetmemeleri ve dijital dönüşümün mutlaka içerisinde yer almalarını tavsiye etti. Dijital dönüşümle gelen iş fırsatlarından, olanaklarından bahseden BARUT öğrencilere “ her zaman çalışmaktan, değişimi yakalamaktan ve bulunduğunuz konumdan daha iyi bir yere ulaşmak için çabalamaktan korkmayın! Yeri gelecek başarıya giden yolda olumsuzluklarla da karşılaşacaksınız, ama bu olumsuzlukların size engel olmasına izin vermeyin. Siz gençlerden beklentimiz büyük. Zira dijital dönüşüme kendinizi ve bizleri dahil ettiğinizde, yerli ve milli yazılım için projeler geliştirdiğinizde ülkemiz için büyük bir adım atmış olacaksınız.” mesajını verdi.

Sivil toplum dayanışmasına önem veren, bilişim ve yazılımın bir eser olduğuna vurgu yapan BARUT, bu eserin korunması için üzerine düşeni yapacağını belirtti. Öğrenciler tarafından ilgiyle dinlenen Ertan BARUT ’a panel sonunda günün anısı için hediyeler takdim edildi.

Sosyal Medyada Paylaş

BLOG (HABER, DUYURU ve YAZILAR)

Sigorta Acentelerine Özel Kurumsal E-Posta, Web Sitesi Hizmetleri

Özel Fırsatlar

Sigorta Acenteleri İçin Kurumsal E-posta Zorunluluğu

Hisar Hospital Intercontinental Bitrix24 CRM Çözümleri ve Uygulama Yazılımları Konusunda GLOBALNET’i Tercih Etti.

Bitrix24 CRM İle Dijitalleşme Sürecinizi Hızlandırın: Özel İndirim Fırsatı

Bitrix24 CRM Nedir?

SEM Nedir?

TÜMAD Madencilik Web Sitesi Yayına Alındı

Blockchain Nedir?

Adres

TÜRKİYE : Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir, Bursa, İzmit ve diğer illerden bize ulaşın.

Telefon

+90 532 111 66 04 | +90 850 304 99 00
+90 312 473 88 80 | +90 312 473 88 83
GLOBALNET® Bütün Hakları Saklıdır.©
GLOBAL İnternet Teknolojileri Ltd. | GLOBALNET Yazılım Tic.Ltd.Şti.