linkedin

GLOBALNET ile GÜVENdesiniz.

Endüstri 4.0 ve Dijital Dönüşüm Gerçeği

Endüstri 4.0 ve Dijital Dönüşüm Gerçeği

Yaşamın 5 önemli elementi ağaç, ateş, toprak, su ve metal ise; üretimin 5 önemli elementi de insan, enerji, teknoloji, internet ve yazılımdır.

Ertan BARUT

Hiç şüphesiz teknoloji her birimizin hayatının bir parçası, gerçeği hatta vazgeçilmezi. Hem kişisel hayatlarımızda hem de iş süreçlerimizde teknolojinin varlığı olmadan ne yapacağımızı bilemez bir durumda buluruz kendimizi. Teknolojinin insan hayatına sağladığı en büyük avantajlardan biri zaman-mekan kavramını ortadan kaldırması ve üretim süreçlerini değiştirmesidir.

Üretimin dijitalleşmesi ve akıllı makinelerin gelişmesi ile ilgili ürün üretimi konusunda kritik bir dönüşüm yaşadığımızı söylemek mümkündür.

Endüstrileşme ve günümüz modern bilişim teknolojilerini bir araya getiren Endüstri 4.0, pek çok avantajı da beraberinde getirmiştir. Sanayi 4.0 dönüşümü ile birlikte gelişen birbirine bağlılık, otomasyon, akıllı nesnelerin varlığı, gerçek zamanlı verileri odağına alan bir aşamaya atıfta bulunmaktadır.

Endüstri 4.0 ile birlikte geleneksel fabrikalar yerini akıllı, dijital fabrikalara bırakır. Bununla birlikte fabrika üretim süreçlerinde otomasyon; maliyeti düşürmek, üretimi hızlandırmak ve kullanıcı memnuniyetini artırmak için oldukça büyük bir avantaj sağlar.

Endüstri 4.0 yalnızca üretimde verimliliği artırmak için yeni teknolojilere ve araçlara yatırım yapmakla ilgili bir kavram değildir.

Endüstri 4.0’ın amacı her biri ayrı ayrı özeleştirilmiş ürünler için, üretime özgü fırsatlar sağlamak, üretim elemanları arasında profesyonel bir haberleşme ağı yaratmak, esnek, dinamik ve aynı zamanda kendi kendine işleyen bir üretim süreci oluşturmaktır.

Endüstri 4.0 üretimde avantaj sağlıyor.

Endüstri 4.0 teknolojisinin iş hayatı için sağladığı katkılar göz ardı edilemez.

-Endüstri 4.0 teknolojisi ile gerçekleştirilmiş olan işlemler doğrultusunda daha uzun ömürlü ve aynı zamanda daha az sorunlu çalışmalar ortaya çıkmaktadır.

-Akıllı teknolojilerle gerçekleştirilen üretimin maliyeti daha düşük, müşteri memnuniyeti daha fazladır.

-Üretim süreçlerinde esneklik ve verimlilik sağlar.

-Üretimde makineler ve insanlar uyum içerisinde çalışır.

endustri 4 0 ve dijital donusum gercegi icerik

Üretim Dijitalleşiyor

Üretim süreçleri ve üretim dünyası gelişmekte, değişmekte ve teknolojinin ilerlemesi ile dijital teknolojilerin gücünden yararlanan üretim alanı yeniden şekillenmektedir.

Dijital dönüşüme dahil olmak, bu alanda varlık gösterebilmek için araştırmaya, öğrenmeye, yenilikleri uygulamaya açık olmak gerekir. Günümüzde verimli üretim için yüksek teknoloji ve esnek çözümler gerektirir.

Bugün üretim hem çok yönlü hem de esnek ve şeffaf bir yapıya sahiptir.  Kullanıcı odaklı üretme ve geliştirme anlayışı üretim döngüsünün önemli bir bütününü oluşturmaktadır.

Akıllı teknolojileri üretime dâhil eden akıllı fabrika sistemleri üretimi neredeyse tamamen kontrol altına alabilir, anlık veriler takip edebilir ve şirket yöneticisi nerede olursa olsun her an fabrikadaki iş süreçlerinin çalışmasını sağlayabilir.

Pek çok görüşe göre önümüzdeki günlerde fabrikalar ve üretim süreçlerinin daha da otomatikleşecek ve bu süreçlerde yer alan makinelerin analiz etme, iletişim kurabilme kabiliyetine sahip olması sağlanacak. Dijitalleşmenin, akıllı teknolojilerin hem insan hayatını, hem de iş süreçlerini nasıl değiştireceğini, dönüştüreceğini hep birlikte göreceğiz.

Dijital dönüşüm süreklilik gerektiren bir süreçtir. Başarılı bir biçimde bu sürecin içerisinde yer alabilmek için geçmişin, şimdinin ve geleceğin bir arada düşünülmesi gerekir. Dijital dönüşümün ne yazık ki tek bir çözümü ya da hazır bir paketi yoktur.

Siz de dijital dönüşüm için bir rehbere ya da danışmanlık hizmetine ihtiyaç duyuyorsanız GLOBALNET ile iletişime geçebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş

BLOG (HABER, DUYURU ve YAZILAR)

Bitrix24 CRM İle Dijitalleşme Sürecinizi Hızlandırın: Özel İndirim Fırsatı

Bitrix24 CRM Nedir?

SEM Nedir?

TÜMAD Madencilik Web Sitesi Yayına Alındı

Blockchain Nedir?

KOZA Halı Bitrix24 CRM çözümleri ve uygulama yazılımları konusunda GLOBALNET’i tercih etti.

Akıllı Sözleşme: CopeTract

Açık Kaynak Kodlu Yazılımlar Sektör Çalıştayı Raporu

ALİ UZUN Şekercilik Dijitalleşme Sürecinde GLOBALNET’i Tercih Etti

Adresler

TÜRKİYE : Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir, Bursa, İzmit ve diğer illerden bize ulaşın.

İletişim Numaraları

+90 312 473 88 80 | 83
+90 532 111 66 04 | +90 850 304 99 00
GLOBALNET® Bütün Hakları Saklıdır.©
GLOBAL İnternet Teknolojileri Ltd. | GLOBALNET Yazılım Tic.Ltd.Şti.