linkedin

GLOBALNET ile GÜVENdesiniz.

E-Ticaret Siteleri İçin SSL Sertifikasının Önemi

E-Ticaret Siteleri İçin SSL Sertifikasının Önemi

E-ticaret siteleri için güvenlik konusunun hayati bir önem taşıdığını söyleyebiliriz. E-ticaret ile uğraşan pek çok kişi “E-ticarette güvenlik nasıl sağlanır?” sorusunun cevabını merak ediyor.

E-ticaret sitelerinde güvenlik son derece önemlidir. Çünkü müşterilerin bilgi güvenliği ve gizliliğinden e-ticaret siteleri sorumludur. 2015 yılı itibari ile yürürlüğe girmiş olan E-ticaret Kanunu’nda da bilgi yer alır. Yani SSL, e-ticaret firmaları için bir zorunluluk ve standart halini almıştır.

E-ticaret sektöründe başarılı olabilmenin temel yollarından biri müşterilerin güvenini kazanmaktır. Müşteri kitlesinin güvenini kazanabilmek içi atılacak ilk adım ise web sitesinin güvenli bir platform üzerinde kurulu olmasını sağlamaktır. Web sitenizi insanların rahatlıkla ürün-hizmet satın alabilecekleri güvenilir bir dijital platform haline getirmek istiyorsanız öncelikle bir SSL sertifikasına sahip olmalısınız.

Günümüzde e-ticaret firmaları için SSL, standart haline gelmiş şifreleme yöntemlerinden biridir. Ve İnternet üzerinde mağaza açan her firmanın bir SSL sertifikası edinmesi gerekir.

E-ticaret sitelerinde yaygın olarak kullanılan ödeme yöntemlerinden biri kredi kartı ile ödemedir. Bu ödeme yönteminde müşterilere ait bilgilerin güvenirliğinin sağlanması amacıyla SSL sertifikasından yararlanılır.

E-Ticaret Siteleri İçin SSL Neden Gerekli?

SSL sertifikaları, internetteki güvenlik ihtiyacının bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır. E-ticaret sitelerinin yanı sıra güvenli iletişim ihtiyacı gerektiren tüm web site uygulamalarında kullanılmalıdır.

E-ticaret sitelerinde müşterilere ait kişisel bilgiler, kredi kartı bilgileri vb. online verilerin güvenliğini sağlamak için SSL sertifikası kullanmak önemlidir. Kötü niyetli kişiler web sitelerini sürekli izlemeye devam ederler. Eğer e-ticaret sitenizde SSL sertifikası kullanmıyorsanız bu kötü niyetli kişiler bilgi aktarımı esnasında müşterilerinize ait kişisel bilgiler ile kredi kartı bilgilerine kolayca erişebilirler. Tam da bu nedenle e-ticaret sitelerinin özellikle SSL sertifikası kullanımı konusunda hassasiyet göstermesi gerekir.

E-ticarette hangi SSL sertifikasını seçeceğiniz web sitenizin büyüklüğüne ya da hedeflerine göre değişiklik gösterebilir.

E-Ticarette SSL Sertifikasının Avantajları

Öncelikle SSL sertifikasının e-ticarette kullanımı bir gereklilik olduğu için kullanılması gerekir. Bununla birlikte SSL sertifikası kullanmanın avantajları da vardır.

– HTTPS protokolüne geçiş

Web sitelerinde standart olarak kullanılan protokol HTTP’dir. Bu protokoldeki veri transferlerinde herhangi bir şifreleme bulunmaz. Bu nedenle de verilere transfer sırasında başka kişiler de ulaşabilir. Ancak SSL sertifikası kurulumu yapıldığında HTTPS protokolüne de geçiş yapılmış olur. Buradaki S (Secure) harfi, SSL sertifikasının aktif olduğunu ve güvenli protokole geçiş yapıldığını gösterir.

Böylece web sitesini ziyaret eden kullanıcılar da web sitesine girdiklerinde tarayıcı üzerindeki alan adı bölümünde web sitesinin güvenli olduğunu gösteren kilit işareti görürler. Web sitenizin güvenli olması kullanıcıların web sitesine daha fazla güvenmesini sağlar.

– SEO açısından SSL Sertifikası önemlidir.

SSL sertifikası, web sitenizin arama motorlarındaki değerini yükseltir. Google, kullanıcılara daha güvenli ve iyi bir deneyim sunmak için onları güvenilir web sitelerine yönlendirmeyi tercih eder. Ancak unutmamalısınız ki tüm SEO çalışmalarında olduğu gibi HTTPS’ye geçiş de de hızlı bir sonuç alamayabilirsiniz.

– E- ticarette güven damgası

Resmi Gazete’de yayınlanan tebliğde göre Türk e-ticaret sitelerinin kayıt altına geçmeleri ve kullanıcıların internetten güvenli bir şekilde alışveriş yapabilmelerini sağlamak amacıyla E-ticarette güven damgası uygulamasına geçileceği belirtilmiştir. E-ticaret sitelerinin bu güven damgasını alabilmek için SSL Sertifikalarının olması ve site genelinde HTTPS’ye geçiş yapmaları gerekmektedir.

Web sitelerinde yüksek güvenlik sağlamak için, web siteniz için diğer güvenlik önlemlerini de almanız gerektiğini unutmamalısınız.

E-ticaret sitesi için SSL sertifikası hakkında daha fazla bilgi edinmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz. GLOBALNET internet varlıklarınızın güvenliği ve güncelliği için gerekli çözümleri sunar.

Sosyal Medyada Paylaş

BLOG (HABER, DUYURU ve YAZILAR)

.tr Uzantılı Alan Adı Başvuruları

Ankara E-Ticaret ve E-İhracat Konferansı

Sigorta Acentelerine Özel Kurumsal E-Posta, Web Sitesi Hizmetleri

Özel Fırsatlar

Sigorta Acenteleri İçin Kurumsal E-posta Zorunluluğu

Hisar Hospital Intercontinental Bitrix24 CRM Çözümleri ve Uygulama Yazılımları Konusunda GLOBALNET’i Tercih Etti.

Bitrix24 CRM İle Dijitalleşme Sürecinizi Hızlandırın: Özel İndirim Fırsatı

Bitrix24 CRM Nedir?

SEM Nedir?

Adres

TÜRKİYE : Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir, Bursa, İzmit ve diğer illerden bize ulaşın.

Telefon

+90 532 111 66 04 | +90 850 304 99 00
+90 312 473 88 80 | +90 312 473 88 83
GLOBALNET® Bütün Hakları Saklıdır.©
GLOBAL İnternet Teknolojileri Ltd. | GLOBALNET Yazılım Tic.Ltd.Şti.