linkedin

GLOBALNET ile GÜVENdesiniz.

E-Mail Marketing (E-Posta Pazarlama) Nedir?

E-Mail Marketing (E-Posta Pazarlama) Nedir?

Genel anlamda e-posta pazarlama ya da bir diğer adıyla e-mail marketing, ürün ve hizmetlerin tanıtılması amacıyla e-postanın kullanılmasıdır. Müşterilerle ve potansiyel müşterilerle ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla da e-mail marketing kullanılır. E-posta pazarlaması için çevrimiçi pazarlamayı kapsayan dijital pazarlamanın bir bölümüdür.

E-Mail Marketing Neden Önemlidir?

Hedef kitle ile etkileşimi yüksek olan dijital pazarlama yöntemlerinden biri e-mail marketingdir. Bu pazarlama yönteminde hedef kitleye ulaşmak kolaydır.

E-mail marketing ile kısa sürede çok sayıda kişiye ulaşabilir ve başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz.

Hem mevcut müşterilerinizle hem de potansiyel müşterilerinizle kolayca iletişim kurabileceğiniz ve etkileşime geçebileceğiniz için e-mail marketing önemlidir. Bağlantılarınızın özel günlerini kutlayabilir, özel indirim ve fırsatlardan haberdar olmalarını sağlayabilirsiniz.

E-mail marketing kullanımı hem basit hem de ekonomiktir.

E-Mail Marketing Nasıl Yapılır?

E-mail marketing en sık kullanılan pazarlama stratejilerinden biridir. Doğru ve etkili bir biçimde uygulandığında oldukça yüksek dönüşümlü sonuçlar elde etmenizi sağlayabilir.

E-posta pazarlama yaparken aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmanızda fayda vardır:

  • İzinli mail listesi oluşturmak

E-mail kampanyaları oluşturmak için öncelikle izinli bir toplu mail listesine ihtiyacınız olabilir. Toplu mail listesine ulaşabileceğiz pek çok farklı yol vardır. Örneğin web sitenize eklediğiniz e-bülten abonelik kutusu gibi. Başarılı e-mail marketing kampanyası için atacağınız ilk adım izinli mail listesi oluşturmaktır.

  • Hedef kitleyi belirlemek

Hedef kitleyi belirlemek her pazarlama kampanyasında olduğu gibi e-posta pazarlama kampanyalarında da çok önemlidir. Hedef kitlenizin ilgisini çekecek e-postalar göndermeye çalışın.

Toplu mail kişi listenizi gruplayabilirsiniz. Böylece farklı özellikteki kişiler için farklı mail içerikleri üretebilirsiniz.

  • Fayda sağlayan, ilgi çeken içerik üretmek

E-posta pazarlamanın en çok dikkat edilmesi gereken konularından biri içeriktir. Stratejinizi oluşturmadan önce hedef kitlenizin ne tür içeriklerden hoşlandığını değerlendirip, içeriklerinizi bu doğrultuda oluşturmalısınız.

İçeriğinizi kişiselleştirmeniz, özellikle ilk paragrafta alıcı kişinin adına yer vermeniz daha olumlu sonuçlar elde etmenize yardımcı olacaktır.

İçeriklerinizde görsel kullanımınıza yer vermeniz içeriğinizi daha ilgi çekici ve olunur hale getirebilir.

  • İletişim bilgilerine yer vermek

Mail gönderdiğiniz kişilere size ulaşabilecekleri adres, telefon bilgilere mutlaka yer verin. Böylece kullanıcılar istedikleri zaman size ulaşabileceklerini düşünür ve güvende hissederler.

Bununla birlikte mail şablonlarınızda sosyal medya hesaplarınıza giden ikonlara yer verin. Sosyal medyada takipçi artırmanın ve daha fazla kişiye ulaşmanın etkili yollarından biri e-mail marketingdir.

  • Mobil uyumlu olmak

E-mail marketing önce mobil cihazlarda açılıp açılmadığının test edilmesi önemlidir. Mobil cihazlar hayatımızda her zamankinden daha fazla yer kaplamaya başladı. Bu nedenle de gönderilecek e-postanın mobil cihazlarda nasıl göründüğü, performans değerini etkileyecek faktörlerden biridir.

Toplu e-posta gönderimi ve e-mail marketing kampanyalarınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Profesyonel ve kaliteli bir hizmet anlayışı ile destek ve danışmanlık hizmeti sunmaktayız.

Daha detaylı bilgi edinmek için GLOBALNET kurumsal web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş

BLOG (HABER, DUYURU ve YAZILAR)

Ankara E-Ticaret ve E-İhracat Konferansı

Sigorta Acentelerine Özel Kurumsal E-Posta, Web Sitesi Hizmetleri

Özel Fırsatlar

Sigorta Acenteleri İçin Kurumsal E-posta Zorunluluğu

Hisar Hospital Intercontinental Bitrix24 CRM Çözümleri ve Uygulama Yazılımları Konusunda GLOBALNET’i Tercih Etti.

Bitrix24 CRM İle Dijitalleşme Sürecinizi Hızlandırın: Özel İndirim Fırsatı

Bitrix24 CRM Nedir?

SEM Nedir?

TÜMAD Madencilik Web Sitesi Yayına Alındı

Adres

TÜRKİYE : Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir, Bursa, İzmit ve diğer illerden bize ulaşın.

Telefon

+90 532 111 66 04 | +90 850 304 99 00
+90 312 473 88 80 | +90 312 473 88 83
GLOBALNET® Bütün Hakları Saklıdır.©
GLOBAL İnternet Teknolojileri Ltd. | GLOBALNET Yazılım Tic.Ltd.Şti.