linkedin

GLOBALNET ile GÜVENdesiniz.

Dijital Pazarlamanın 7 Önemli Avantajı

Dijital Pazarlamanın 7 Önemli Avantajı

Teknolojinin gelişmesi ve internet kullanımının yaygınlaşması ile pazarın giderek daha fazla dijital hale gelmesinin şaşırtıcı bir gelişme olmadığını söyleyebiliriz. Dijital pazarlamanın faydaları her geçen gün biraz daha artıyor. Üstelik dijital pazarlama sadece büyük markalar için değil, küçük işletmeler için de günümüzde dijital pazarlama bir zorunluluk haline geldi.

Günümüzde giderek daha fazla sayıda işletme, hedef kitlesine ve tüketicilere çevrimiçi olarak etkili bir şekilde ulaşmayı amaçlıyor. Hedef kitlesine ulaşmak ve onlarla etkileşime geçmek için de dijital pazarlama stratejilerini uygulamayı tercih ediyorlar.

Peki, dijital pazarlamayı geleneksel pazarlamaya göre daha çok tercih edilebilir olmasının nedeni ne olabilir?

Dijital pazarlamaya verilen önemin her geçen gün biraz daha artmasının en önemli nedenlerinden biri, internetin bir sonucu olarak işletmelerin hedef kitleleriyle gerçek zamanlı olarak etkileşim kurmasını sağlamasıdır. Şirketler için dijital pazarlamanın önemi olarak bir diğer neden de geleneksel pazarlama kanallarına kıyasla ekonomik olmasıdır.

Neden Dijital Pazarlama?

Marka bilinirliği, işletmenin tanıtımı ve yeni girişimlere yardımcı olması gibi sebeplerle sosyal medya, e-posta, arama motorları ve web siteleri gibi farklı dijital kanallar kullanılır. Mevcut ve potansiyel müşterilerle iletişimde, etkileşimde bulunmak için bu farklı dijital kanallar tercih edilir.

  1. Dijital pazarlama müşterilerle ve hedef kitleniz ile iletişimi sağlar.

Günümüzde insanlar sürekli sosyal medyada zaman geçiriyor ve hem paylaşımda bulunup hem de başkalarının paylaşımlarını takip ediyor. Yani mevcut ya da potansiyel müşterilerinizin de çevrimiçi olma ihtimali çok yüksek.

Geleneksel pazarlamada müşterilerle genelde tek yönlü bir iletişim varken, dijital pazarlama iki yönlü iletişime de imkan sağlıyor.

Tek yapmanız gereken hedef kitlenizi doğru belirlemek ve iletişime geçmek.

Dijital pazarlamanın unutmamanız gereken bir diğer faydası da müşterileriniz ile birlikte rakiplerinizin de çevrimiçi olduğudur.

  1. Dijital pazarlama evrensel ve süreklidir.

Dijital pazarlamadaki tek sınırınız yaratıcılığınız ve stratejinizdir. Ürün, hizmet ve kampanyalarınızı duyurmak için tüm sınırları kaldırabilirsiniz. Daha çok kişiye ulaşmak için dijital pazarlama kanalları çok avantaj sağlar.

  1. Marka bilinirliği için dijital pazarlama önemlidir.

İnternet kullanımı yaygınlaştı ve kullanıcılar daha fazla çevrimiçi. Artık bu gerçeği hepimiz biliyoruz. Öylece dijital kanallar markanızı anlatmak, ürün ve hizmetlerinizi tanıtmak için en ideal yol olabilir. Dijital kimliğinizi doğru kurguladığınızda sizi tercih eden kullanıcıların sayısı da artacaktır.

  1. Dijital pazarlama ekonomiktir.

Dijital pazarlama ile reklam harcamalarınızı en aza indirebilir ve karlılığınızı artırabilirsiniz. Doğru dijital pazarlama stratejileri ile hem pazar payınızı artırabilir hem de rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz.

Dijital pazarlamanın geleneksel pazarlamaya kıyasla daha ekonomik olması tercih edilmesindeki önemli nedenlerden biridir. Örneğin e-posta pazarlaması ile binlerce müşteriye ulaşabilirsiniz.

Kısacası dijital pazarlama, az miktarda yatırımlarla yüksek gelir getirisi sağlamaya yardımcı olur.

  1. Dijital pazarlama araçları ile hedef kitleyi belirlemek daha kolaydır.

Dijital platformlarda insanlar ile etkileşime girerek, davranışlarını analiz ederek, yorumlarını dikkate alarak ne bulmayı umduklarını öğrenebilirsiniz.

Doğru hedef kitleye göre reklam vermek başarılı sonuçlar elde etmenizde çok önemlidir.

  1. Dijital pazarlamada ölçümleme yapılabilir.

Dijital pazarlama kanalları tercih edilerek yapılan bir kampanyanın kaç kişiye ulaştığı, tüketicilerin yüzde kaçının ilgisini çektiği gibi verileri elde etmek kolaydır.

  1. Dijital pazarlamanın sonuçlarını kısa zamanda alabilirsiniz.

Dijital pazarlama ile hedeflenen müşterilerinizle etkin bir biçimde iletişime geçebilirsiniz. En önemlisi de gerçek zamanlı etkileşimler kurabilirsiniz. Pazarlama çalışmalarınızın sonuçlarını ve geri dönüşlerini ise kısa sürede alabilirsiniz.

Dijital pazarlama uzmanlık ve profesyonellik gerektirir. Bu nedenle dijital pazarlama ajansları seçerken son derece hassas davranmak gerektiği unutulmamalıdır. GLOBALNET, dijital varlıklarınızı en iyi biçimde yönetir ve alanında uzman ekibi ile hedef kitlenize ulaşmanızı sağlar. Vakit kaybetmeden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş

BLOG (HABER, DUYURU ve YAZILAR)

Ankara E-Ticaret ve E-İhracat Konferansı

Sigorta Acentelerine Özel Kurumsal E-Posta, Web Sitesi Hizmetleri

Özel Fırsatlar

Sigorta Acenteleri İçin Kurumsal E-posta Zorunluluğu

Hisar Hospital Intercontinental Bitrix24 CRM Çözümleri ve Uygulama Yazılımları Konusunda GLOBALNET’i Tercih Etti.

Bitrix24 CRM İle Dijitalleşme Sürecinizi Hızlandırın: Özel İndirim Fırsatı

Bitrix24 CRM Nedir?

SEM Nedir?

TÜMAD Madencilik Web Sitesi Yayına Alındı

Adres

TÜRKİYE : Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir, Bursa, İzmit ve diğer illerden bize ulaşın.

Telefon

+90 532 111 66 04 | +90 850 304 99 00
+90 312 473 88 80 | +90 312 473 88 83
GLOBALNET® Bütün Hakları Saklıdır.©
GLOBAL İnternet Teknolojileri Ltd. | GLOBALNET Yazılım Tic.Ltd.Şti.