linkedin

GLOBALNET ile GÜVENdesiniz.

Dijital Pazarlamada Video İçerik Üretmenin Önemi

Dijital Pazarlamada Video İçerik Üretmenin Önemi

Günümüzde pek çok kişi ve pek çok marka, farklı içerik türlerine kıyasla daha ilgi çekici olduğu gerekçesiyle video içerik üretme konusuna daha fazla ilgi gösteriyor. Gerçekten istatistikleri incelediğimizde de sosyal mecralarda video pazarlamanın, oldukça yüksek performans gösteren ve daha fazla geri dönüş alan dijital içerik türlerinden biri olmaya devam ettiğini görüyoruz.

Araştırma verilerine göre[1] pazarlamacıların %83’ü video içeriğin öneminin arttığı konusunda hem fikir ve ilerleyen zamanlarda video içeriklerin daha fazla önem kazanacağı görüşünü savunuyor.

Yine araştırma verilerine göre, tüketicilerin %53’ü sosyal medyada izlediği bir videonun ardından, markayı araştırma davranışında bulunuyor. Genellikle insanlar bir videoyu izledikten sonra yaklaşık %20’si markaya ait web sitesini ziyaret ediyor, %20’si marka hakkında araştırma yapıyor ve en önemlisi de %23’ü (Y kuşağının %30’u) izledikleri videoda ürünü doğrudan satın almalarına imkan sağlayan bağlantı linkine tıklamak istiyor.

Verilerden de görmüş olduğumuz gibi video içeriklerde geri dönüşüm oranının yüksek olması, markalar için önemli bir fırsat olarak kabul edilebilir. Bu anlamda etkili ve doğru video pazarlama stratejileri oluşturan markalar rakiplerinin bir adım ötesine geçebilir.

dijital pazarlamada video icerik uretmenin onemi icerik

Video Pazarlama Stratejisi Nasıl Olmalıdır?

Marka bilinirliğini artırmak, ürünlerini ya da hizmetlerini daha fazla kişiye ulaştırmak isteyen pek çok kurum, kuruluş, işletme ya da birey “video içeriği nasıl üretilir ya da video içerik üreticisi nasıl olunur?” gibi soruların cevabını merak ediyor. Markaların ya da bir marka olmayı hedefleyen herkesin bir video pazarlama stratejisine sahip olması gerektiğini söylemek yanlış olmaz.

Peki, etkili ve başarılı sonuçlar elde edeceğiniz bir video pazarlaması için nelere dikkat edilmeli?

  • Öncelikle hedef kitlenizi belirleyin ve bu hedef kitleye ne mesaj vermek istediğinizi planlayın.

Hedef kitlenin belirlenmesi tüm pazarlama stratejilerinde olduğu gibi başarılı bir video pazarlamanın da en önemli adımları arasında yer alır. Hangi kitleyi hedef aldığınızı belirlerken sizin bu pazarlama ile hangi sonuçları elde etmeye çalıştığınız da son derece önemlidir. Örneğin marka bilinirliğini mi artırmak istiyorsunuz, farkındalık mı yaratmak istiyorsunuz, web sitenizin trafiğini ya da satışları mı artırmak istiyorsunuz? Kampanya hedeflerinin ve hedef kitlenin doğru biçimde belirlenmesi elde edeceğiniz dönüşümleri büyük oranda etkileyecektir.

  • Vermek istediğiniz mesaj doğrultusunda tutarlı olun.

Video içeriklerinizi hazırlarken vermek istediğiniz mesaj doğrultusunda hareket edin. E-posta pazarlamada ve farklı sosyal medya kanallarında hedef kitleye farklı farklı video içerikler sunmanın, kafa karışıklığına yol açabileceğini unutmayın.

Videoların, farklı sosyal medya kanalları için  optimize edilmesi, etkileşim ve ulaşılabilirlik açısından son derece önemlidir. Her sosyal medya kanalının doğası, yapısı farklıdır ve video içerikler her mecranın doğası göz önünde bulundurularak optimize edilmelidir.

  • Video pazarlama bütçesini doğru bir biçimde planladığınızdan emin olun

“Video pazarlama için büyük bütçeler ayırmak, büyük başarıları da beraberinde getirir.” düşüncesi en büyük yanılgılardan biri olabilir. Video pazarlama bütçesinin belirlenmesinde hedef kitle ve videonun yayınlanacağı sosyal medya kanalı büyük bir rol oynar.

  • Başarılı bir video pazarlama için sonuçların analiz edilmesi oldukça önemlidir.

Kampanya sonuçlarının analiz edilmesi tüm dijital pazarlama stratejilerinde olduğu gibi video marketing çalışmalarında da büyük bir öneme sahiptir. Elde edilen analiz sonuçları ile düzenlenecek yeni kampanyalardan daha başarılı sonuçlar elde edilebilir.

Dijital pazarlama stratejiniz ve İnternet Varlıkları ile ilgili danışmanlık ve destek hizmeti almak istediğiniz her konuda GLOBALNET ile iletişime geçebilirsiniz.

[1]https://www.smartinsights.com/digital-marketing-platforms/video-marketing/video-marketing-statistics-to-know/

Sosyal Medyada Paylaş

BLOG (HABER, DUYURU ve YAZILAR)

Bitrix24 CRM İle Dijitalleşme Sürecinizi Hızlandırın: Özel İndirim Fırsatı

Bitrix24 CRM Nedir?

SEM Nedir?

TÜMAD Madencilik Web Sitesi Yayına Alındı

Blockchain Nedir?

KOZA Halı Bitrix24 CRM çözümleri ve uygulama yazılımları konusunda GLOBALNET’i tercih etti.

Akıllı Sözleşme: CopeTract

Açık Kaynak Kodlu Yazılımlar Sektör Çalıştayı Raporu

ALİ UZUN Şekercilik Dijitalleşme Sürecinde GLOBALNET’i Tercih Etti

Adresler

TÜRKİYE : Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir, Bursa, İzmit ve diğer illerden bize ulaşın.

İletişim Numaraları

+90 312 473 88 80 | 83
+90 532 111 66 04 | +90 850 304 99 00
GLOBALNET® Bütün Hakları Saklıdır.©
GLOBAL İnternet Teknolojileri Ltd. | GLOBALNET Yazılım Tic.Ltd.Şti.