linkedin

GLOBALNET ile GÜVENdesiniz.

Dijital Pazarlamada Sosyal Medyanın Önemi-1

Dijital Pazarlamada Sosyal Medyanın Önemi-1

Teknolojinin değişimi, İnternet kullanıcılarının artışı ve kullanım alışkanlıklarının değişmesiyle dijital pazarlama ve sosyal medya terimleri birbirinden ayrı tutmak son 10 yıldır imkansız hale geldi.

Gelişen teknoloji ile bu durumu farkeden yöneticiler dijital pazarlama ve buna bağlı olarak sosyal medyaya yatırım yapmaktalar.

Dijital pazarlama nedir?

Dijital pazarlama; firmanızın sunduğu  ürün ve hizmetlerin elektronik ortamda bir veya birden fazla kanal aracılığıyla satışa sunulmasıdır.Müşteri ile iletişim ve etkileşiminizi geliştirmek, yüksek satış hedeflerinize ulaşmak için dijital pazarlama yöntemini kullanmalısınız. Dijital pazarlamayı geleneksel pazarlamadan ayıran en önemli özelliği geri bildirimlerin hızlı alınması ve  istatiski bilgiler kullanılarak neyin işe yarayıp neyin yaramadığını anlama imkanı sunmasıdır.

Sosyal medya neden önemli ?

Son veriler ışığında Türkiye 40 milyonun üzerinde aktif sosyal medya hesabı kullanan kişi sayısı bulunmakta. Dijital pazarlamaya paralel olarak sosyal medya da hızla gelişim kaydetmektedir.

Sosyal medyanın işleyişi, ulaşabilinen en fazla kitleye ulaşmak ve kullanıcıları kendine bağlamaktır. Bu nasıl yapılır diye düşünüyorsanız, iyi içerik ve orijinal mesajlar, gerçek kitleye ulaşabilmek gibi, pek çok püf noktası taşımaktadır.

Örneğin; e-ticaret siteleri için etkin sosyal medya kullanımı olmazsa olmazlar arasında. Özellikle Facebook, Google Plus, İnstagram, Pinterest, Linkedln ve Twitter hesaplarını etkin olarak kullanılan  sitelere sağlanan beğeni ve takipler ve her geçen gün sitenize daha fazla kullanıcının gelmesini sağlayacaktır.

Sasyal medya kendini yeniliyor…

Facebook satış grupları fonksiyonu

Facebook gruplar sayesinde bir çok kullanıcısını ilgilendikleri alanda bir araya topluyor. Bir çok amaç için kurulan bu grupların bir kısmını da kullanıcıların satış yaptıkları gruplar oluşturuyor. Facebook’un yeni satış özelliği ise bu kullanıcıların işini oldukça kolaylaştıracak.

Twitter “Direkt Mesaj” fonksiyonunu ekledi

En çok tercih edilen sosyal ağlardan biri olan Twitter Yanıtla”, “Retweetle”, “Beğen” ve “Daha Fazla” simgelerine “Direkt Mesaj” fonksiyonunu ekledi.Böylelikle, bir Tweet’i Direkt Mesaj ile paylaşmak ve özel bir sohbete başlatmak başlamak daha kolay bir hale geldi.

Sosyal Medyada Paylaş

BLOG (HABER, DUYURU ve YAZILAR)

Bitrix24 CRM İle Dijitalleşme Sürecinizi Hızlandırın: Özel İndirim Fırsatı

Bitrix24 CRM Nedir?

SEM Nedir?

TÜMAD Madencilik Web Sitesi Yayına Alındı

Blockchain Nedir?

KOZA Halı Bitrix24 CRM çözümleri ve uygulama yazılımları konusunda GLOBALNET’i tercih etti.

Akıllı Sözleşme: CopeTract

Açık Kaynak Kodlu Yazılımlar Sektör Çalıştayı Raporu

ALİ UZUN Şekercilik Dijitalleşme Sürecinde GLOBALNET’i Tercih Etti

Adresler

TÜRKİYE : Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir, Bursa, İzmit ve diğer illerden bize ulaşın.

İletişim Numaraları

+90 312 473 88 80 | 83
+90 532 111 66 04 | +90 850 304 99 00
GLOBALNET® Bütün Hakları Saklıdır.©
GLOBAL İnternet Teknolojileri Ltd. | GLOBALNET Yazılım Tic.Ltd.Şti.