linkedin

GLOBALNET ile GÜVENdesiniz.

Dijital Pazarlama Stratejileri

Dijital Pazarlama Stratejileri

2020 dijital pazarlama trendleri dijital dünyada varlık gösteren ve iş süreçlerini dijitale taşıyan pek çok kişinin önem verdiği, araştırdığı konular arasında yer alıyor. Özellikle son zamanlarda marka kimliğini profesyonel biçimde ortaya koymayı ve marka bilinirliğini artırmayı amaçlayan pek çok şirketin sosyal medya ve dijital pazarlamaya önem verdiğini görüyoruz.

Firmaların doğru bir biçimde planladıkları, geliştirdikleri dijital pazarlama stratejileri marka bilinirliğini artırmanın yanı sıra başarılı bir biçimde güçlenmelerinde de etkili olacağını söyleyebiliriz.

Diğer yandan dijital reklama, sosyal medya yönetimine, dijital içerik geliştirmeye önem veren pek çok işletme nereden başlaması, nelere dikkat etmesi gerektiği gibi konularda tereddüt yaşıyor.

Oysaki birkaç etkeni göz önünde bulundurarak etkili bir dijital pazarlama stratejisi oluşturmak sanıldığı kadar zor ve karmaşık bir süreç olmayabilir.

– Şirketler için başarılı bir dijital pazarlamanın olmazsa olmaz etkenlerinden biri sosyal medyada var olmak ve daha da önemlisi sosyal medyayı doğru bir biçimde kullanmaktır. Hangi sektörde faaliyet gösterirseniz gösterin, hedef kitlenizin büyük bir kısmı sosyal medya platformlarının en az birinde olabilir. Siz de hangi sosyal mecralarda bulunmanız gerektiğini ve bulunduğunuz mecralarda nasıl paylaşımlar yapmanız gerektiğini dijital pazarlama planına dahil etmelisiniz.

– Müşterilerinizi ya da hedef kitlenizi kampanyalarınız ile ilgili e-posta yoluyla bilgilendirin. Sadece kampanyalarınızı değil, şirketiniz ile ilgili değerlendirme anketlerini gönderirken, müşterilerinizin özel günlerini kutlarken de aynı şekilde e-posta pazarlamadan yararlanabilirsiniz.

– Web sitenizi SEO’ya uygun hale getirin ve kullanıcı deneyimini iyileştirin. Web siteniz kolay, anlaşılabilir, sade bir tasarıma sahip olsun.

– Hem sosyal medya platformlarında hem de web sitenizde değer katan, özgün ve paylaşılabilir içerikler üretin. İçerik pazarlamasının dijital pazarlamanın temeli olduğunu söylemek yanlış olmaz. Dijital pazarlama içeriktir ve içerik neredeyse her şeydir.

Google Ads (Adwords) reklamları için bütçe ayırın. Ancak bu konuda başarılı ve etkili sonuçlar elde edebilmek için yol haritasını profesyonel bir biçimde belirlemek önemlidir.

Dijital Pazarlama Planı Nasıl Olmalı?

Bir dijital pazarlama planı yapmadan önce mutlaka hedef kitlenizi belirlemelisiniz. Herkese hitap etmeye çalışmak başarıya giden yolda size engel olabilir. “Hedef kitle nasıl belirlenir?” sorusunun cevabı ise yapacağınız hedef kitle analizinde yer alır.

Hedef kitlenizi belirledikten sonra mutlaka gerçekleştirmeniz gereken önemli adımlardan biri SWOT analizi yapmanızdır. Şirketinizin eksi ve artı yönlerini bilmeniz pazarlama stratejisinde size oldukça yardımcı olacaktır.

Dijital pazarlama planınızı, hedef kitlenizi ve şirketinizle ilgili analizleri belirledikten sonra istediğiniz sonuçları elde edebilmek için dikkat etmeniz gereken birkaç etken daha vardır;

– Şirket politikanız, misyon ve vizyonunuz ile ilgili konularda şeffaf olun.

– İnsanlar her zaman samimi paylaşımlardan ve samimi içeriklerden yana tercihlerini kullanırlar. Siz de paylaşımlarınızda samimi bir dil kullanmaya özen gösterin.

– Hedef kitlenizi anladığınızı belirten paylaşımlar yapın ve takipçilerinizle etkileşime geçin.

– Özellikle sosyal medya platformlarında sürekli ürün ve hizmetlerinizle ilgili reklam yapmaktan kaçının.

Tüm bunlara dikkat ettiğinizde başarılı sonuçlar elde etmemek için bir nedeniniz yok.

Dijital pazarlama hizmetleri ile ilgili profesyonel bir destek almak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz. GLOBALNET İnternet varlıkları hizmetleri yanı sıra dijital pazarlama hizmetleri ile de müşterilerinin memnuniyetini kazanmaya devam etmektedir.

Sosyal Medyada Paylaş

BLOG (HABER, DUYURU ve YAZILAR)

Ankara E-Ticaret ve E-İhracat Konferansı

Sigorta Acentelerine Özel Kurumsal E-Posta, Web Sitesi Hizmetleri

Özel Fırsatlar

Sigorta Acenteleri İçin Kurumsal E-posta Zorunluluğu

Hisar Hospital Intercontinental Bitrix24 CRM Çözümleri ve Uygulama Yazılımları Konusunda GLOBALNET’i Tercih Etti.

Bitrix24 CRM İle Dijitalleşme Sürecinizi Hızlandırın: Özel İndirim Fırsatı

Bitrix24 CRM Nedir?

SEM Nedir?

TÜMAD Madencilik Web Sitesi Yayına Alındı

Adres

TÜRKİYE : Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir, Bursa, İzmit ve diğer illerden bize ulaşın.

Telefon

+90 532 111 66 04 | +90 850 304 99 00
+90 312 473 88 80 | +90 312 473 88 83
GLOBALNET® Bütün Hakları Saklıdır.©
GLOBAL İnternet Teknolojileri Ltd. | GLOBALNET Yazılım Tic.Ltd.Şti.