linkedin

GLOBALNET ile GÜVENdesiniz.

Dijital Dönüşüm İle Değişen İş Alışkanlıkları

Dijital Dönüşüm İle Değişen İş Alışkanlıkları

Bilgi ve iletişim teknolojilerinin giderek daha çok değişmesi, yenilenmesi hayatımızın her alanında kendisini göstermeye başladı. Değişen toplumsal ihtiyaçlar doğrultusunda ilerleyen dijital dönüşüm sürecinin iş süreçlerini ve iş alışkanlıklarını doğrudan etkilediğini söyleyebiliriz.

Geleneksel iş alışkanlıkları ve iş süreçlerinin yönetimi artık daha pratik, daha işlevsel teknolojilerle gerçekleşiyor. İş yönetiminde ve iş geliştirmede bu dönüşüme ayak uyduramayan şirketler, işletmeler kendilerine dijital dünyada bir alan bulamıyorlar. Şirketlerin; şirket çalışanlarının ve yöneticilerin bilgili, nitelikli, donanımlı olması maalesef tek başına yeterli olmayabilir. İletişim olanaklarının artması, akıllı makinelerin yükselişi dijital çağ çalışanlarına yönelik beklentiyi de artırıyor.

Elbette bu beklentileri karşılamak, dijitalleşmeye ayak uydurmak ve gelişmelerin gerisinde kalmamak için öncelikle dijital dönüşümün anlamını bilmek ve içselleştirmek gerekir.

Dijital Dönüşüm Nedir?

Dijital dönüşüm, akıllı teknolojilerinin ağırlıklı olarak kullanımı ile bilgilerin, iş süreçlerinin daha kısa sürede, daha az maliyetle dijital ortama taşınma sürecidir.

Dijitalleşen dünyada akıllı telefonlar, akıllı makineler hatta akıllı evler ön plana çıkıyor.

Dijital dönüşümü sadece belirli teknolojik gelişmeler çerçevesinde düşünmek ve bunlara indirgemek mümkün değildir. Dijital teknolojilerin yükselişi ile birlikte rekabetin daha çok artması, fiyat politikalarının şeffaflaşması, müşterinin ön plana çıkması, online itibarın ve sosyal medya yönetiminin önem kazanması dijital dönüşüm sürecini yönlendiren faktörlerdir.

Değişen ve dönüşen dünyada akıllı makineler, akıllı arabalar hatta akıllı evler ön plana çıkıyor. Dijital çağda interneti kullanan, iletişim kuran sadece biz insanlar değiliz. Sokak ışıkları, elektrik lambaları da interneti kullanıyor. Nesnelerin interneti dediğimiz bu olgu ile günlük yaşam da iş hayatı da daha kolay bir hale geliyor.

Dijital Dönüşüm İş Alışkanlıklarını Nasıl Değiştirdi?

Her iş yerinde görülen evrak saklama, dosya belgeleme gibi geleneksel yöntemler de dijital süreçlerle birlikte değişiyor ve yine dijital ortama taşınıyor. Aynı şekilde dijitalleşmeyle birlikte toplantılara evinizden katılabilir, iş süreçlerinizi her yerden yönetebilir bir hale geliyorsunuz.

Dijitalleşen dünyada profesyonellik, teknolojiye hakim olmak, ilerleyen teknolojiyi çözmeye hatta yönetmeye çalışmak son derece önemlidir. Bununla birlikte iş süreçlerinin yönetilmesinden toplantıların yapılmasına, müşterilerle iletişime geçilmesine, personel iletişim ağına kadar pek çok işleyiş teknolojik çözümlerde hayat buluyor. Günümüzde tüm bunlara hakim olmak da dijital iş yönetiminde başarı olmayı getiremiyor.

İş hayatında başarılı bir yönetici, profesyonel bir çalışan olmak için sahip olunması gerekli niteliklerden biri de sosyal zekâ. Son zamanlarda adını sıklıkla duyduğumuz sosyal zeka, diğer insanlarla doğrudan iletişime geçmeyi, onların tepkilerini anlamlandırmayı ve buna uyum sağlamak olarak değerlendirilebilir. Akıllı makineler, robotlar her ne kadar gelişmiş olursa olsun sezgi gücüne sahip değil.

İşverenler de teknolojiyi takip eden, gelişmelere hakim olan, sahip olduğu tecrübe ve niteliklerin yanı sıra, sosyal becerileri gelişmiş kişilerle çalışmayı tercih etmeye başladı.

Sosyal Medyada Paylaş

BLOG (HABER, DUYURU ve YAZILAR)

Sigorta Acentelerine Özel Kurumsal E-Posta, Web Sitesi Hizmetleri

Özel Fırsatlar

Sigorta Acenteleri İçin Kurumsal E-posta Zorunluluğu

Hisar Hospital Intercontinental Bitrix24 CRM Çözümleri ve Uygulama Yazılımları Konusunda GLOBALNET’i Tercih Etti.

Bitrix24 CRM İle Dijitalleşme Sürecinizi Hızlandırın: Özel İndirim Fırsatı

Bitrix24 CRM Nedir?

SEM Nedir?

TÜMAD Madencilik Web Sitesi Yayına Alındı

Blockchain Nedir?

Adres

TÜRKİYE : Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir, Bursa, İzmit ve diğer illerden bize ulaşın.

Telefon

+90 532 111 66 04 | +90 850 304 99 00
+90 312 473 88 80 | +90 312 473 88 83
GLOBALNET® Bütün Hakları Saklıdır.©
GLOBAL İnternet Teknolojileri Ltd. | GLOBALNET Yazılım Tic.Ltd.Şti.