linkedin

GLOBALNET ile GÜVENdesiniz.

DİJİTALLEŞEN TÜRKİYE’DE E-TİCARET

DİJİTALLEŞEN TÜRKİYE’DE E-TİCARET

DİJİTALLEŞEN TÜRKİYE’DE  E-TİCARET

“Digital 2021 April Global Statshot ” raporuna göre, İnternet kullanıcıları geçen yıla oranla yüzde 7,6 artarak 4,72 milyara ulaştı. Bu da dünya nüfusunun % 60’ından fazlasına denk geliyor. Türkiye’de ise internet kullanıcı sayısı bir önceki yıla göre 3,7 milyon arttı. Bugün, iş dünyasında ‘dijitalleşme’ artık vazgeçilmez bir unsurdur. Bunu hızlandırmak ise teknoloji kullanıcıları ve üreticileri arasında bir köprü oluşturmaktan geçiyor.

E-ticaret 1995 yılından sonra internetin küresel çapta kullanmaya başlamasıyla birlikte ortaya çıkan, ticaret faaliyetlerinin elektronik ortamlar üzerinden yapılması kavramıdır.

Pandeminin de etkisiyle e-ticareti benimsemeye devam ediyoruz. Türkiye olarak e-ticareti daha çok benimsedik ve %75’ten %77,4 oranına bir artış yaşadık.               

E-TİCARET YATIRIMLARINI ARTIRMAK

BT yatırımlarını ve özellikle e-ticaret yatırımlarını arttırmamız gerek. Dış ticaret mevzuatını öğrenmek, eğitimlere katılmak, yurtdışı işbirliği çağrılarını ve ülkeler bazında yapılan araştırmaları takip etmek, o ülkeler hakkında bilgi toplamak gerek. Yurtdışında da birçok yazılım ile ilgili ihaleler var. Buralara da yurtdışında edineceğimiz iş ortakları ile girilebilir. Dünyada artık tüm yazılımlar internet teknolojileri ile üretilip kiralama/abonelik sistemleri ile satılıyor. Maliyetler bu sayede çok düşük. Ödemeler ve hizmetler daha anlaşılır. Buda aslında yurtdışı pazarlamayı kolaylaştırıyor. Sadece güvenliği çok iyi sağlamanız gerekiyor.

Bunların dışında ülkemizde satış yaparken özellikle yurtdışı bağları, ortakları, şubeleri vb. olan firmaları tercih etmekte faydalı olacaktır. Başarılı projeler ve hizmetler sonucu mevcut firmanın yurtdışındaki yerlerine de satma imkânımız yükselecektir.

Yurtdışına verilen tasarım, yazılım ve mühendislik gibi hizmetlerde % 50 gelir- kurumlar vergisi istisnası avantajı bulunmaktadır.

Sosyal Medyada Paylaş

BLOG (HABER, DUYURU ve YAZILAR)

Bitrix24 CRM İle Dijitalleşme Sürecinizi Hızlandırın: Özel İndirim Fırsatı

Bitrix24 CRM Nedir?

SEM Nedir?

TÜMAD Madencilik Web Sitesi Yayına Alındı

Blockchain Nedir?

KOZA Halı Bitrix24 CRM çözümleri ve uygulama yazılımları konusunda GLOBALNET’i tercih etti.

Akıllı Sözleşme: CopeTract

Açık Kaynak Kodlu Yazılımlar Sektör Çalıştayı Raporu

ALİ UZUN Şekercilik Dijitalleşme Sürecinde GLOBALNET’i Tercih Etti

Adresler

TÜRKİYE : Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir, Bursa, İzmit ve diğer illerden bize ulaşın.

İletişim Numaraları

+90 312 473 88 80 | 83
+90 532 111 66 04 | +90 850 304 99 00
GLOBALNET® Bütün Hakları Saklıdır.©
GLOBAL İnternet Teknolojileri Ltd. | GLOBALNET Yazılım Tic.Ltd.Şti.