linkedin

GLOBALNET ile GÜVENdesiniz.

Blacklist (Kara Liste) Nedir?

Blacklist (Kara Liste) Nedir?

Türkçe karşılığı kara liste olan Blacklist, bir IP adresi, E-posta adresi ya da alan adını bilinçli veya bilinçsiz bir biçimde spam mail göndermesi, virüs yayma ya da gönderme faaliyetinde bulunma gibi sebeplerle girdiği bir listedir.

E-posta gönderdiğimizde iletilerimiz zaman zaman Spam/Junk/Önemsiz posta klasörüne düşer. Tam tersi karşı taraftan gelen iletiler de bizim Spam/Junk/Önemsiz klasörümüze düşebilir. Bazen de gelen ya da giden iletiler sunucular tarafından reddedilir ve hata mesajı olarak geri dönebilir.

Bu ve benzer durumların yaşanmasının en önemli nedenlerinden biri e-posta hizmeti alınan sunucu/sunucuların ya da internete bağlanılan servis sağlayıcıların sunduğu dinamik ya da sitatik IP adresinin spam blacklistlerde olmasından kaynaklanır.

IP Adresi Neden Kara Listeye Düşer?

IP adresinin kara listeye alınmasının farklı nedenleri vardır. IP’niz sadece tek bir kara listede ya da birden fazla kara listede listenebilir.

IP adresleri kara listede ise bunun nedenleri; virüs, kötü amaçlı yazılım ya da spam olabilir. Eğer spam gönderimi yapıyor ya da düzgün biçimde yapılandırılmamış bir posta sunucusu çalıştırıyorsanız, spam gönderilmesine izin veriyorsanız bu IP adresi kara listeye alınır.

IP Adresi Kara Liste Kontrolü

Mail Sunucu (SMTP Mail Server) sahiplerinin ve sabit IP kullanıcılarının periyodik olarak Blacklist’lerde IP adreslerinin bulunup bulunmadığını kontrol etmesi, SMTP sunucuların sürekli güvenliğinin ve testlerinin yapılması önemli ve gereklidir.

Eğer bu sunucular güvenilirse ve spam/virüs/trojan vb zararlı içerikli mail gönderimi yapmıyorsa IP adreslerinin sürekli takip edilmesi ve Blacklist’lerden çıkartılması en doğru ve sağlıklı yöntemdir.

İnternete bağlandığınız yerin (ofisiniz, açık alanlar, eviniz vb.) Statik ya da Dinamik IP numaranızı https://whatismyipaddress.com/blacklist-check bağlantısından öğrenebilirsiniz.

Blacklist kontrolü için sıklıkla kullanılan sitelerden biri mxtoolbox.com dur. Bu siteye giriş yaptıktan sonra sunucunuza ait IP adresinizi yazarak kontrol edebilirsiniz.

Daha detaylı bilgi ve destek hizmetlerimiz için kurumsal web sitelerimizi ziyaret edebilir, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş

BLOG (HABER, DUYURU ve YAZILAR)

Özel Fırsatlar

Sigorta Acenteleri İçin Kurumsal E-posta Zorunluluğu

Hisar Hospital Intercontinental Bitrix24 CRM Çözümleri ve Uygulama Yazılımları Konusunda GLOBALNET’i Tercih Etti.

Bitrix24 CRM İle Dijitalleşme Sürecinizi Hızlandırın: Özel İndirim Fırsatı

Bitrix24 CRM Nedir?

SEM Nedir?

TÜMAD Madencilik Web Sitesi Yayına Alındı

Blockchain Nedir?

KOZA Halı Bitrix24 CRM çözümleri ve uygulama yazılımları konusunda GLOBALNET’i tercih etti.

Adres

TÜRKİYE : Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir, Bursa, İzmit ve diğer illerden bize ulaşın.

Telefon

+90 532 111 66 04 | +90 850 304 99 00
+90 312 473 88 80 | +90 312 473 88 83
GLOBALNET® Bütün Hakları Saklıdır.©
GLOBAL İnternet Teknolojileri Ltd. | GLOBALNET Yazılım Tic.Ltd.Şti.