linkedin

GLOBALNET ile GÜVENdesiniz.

Başarılı Sosyal Medya Yönetimi İçin 7 İpucu

Başarılı Sosyal Medya Yönetimi İçin 7 İpucu

Günümüzde en sık kullanılan iletişim kanallarından birinin sosyal medya olduğu konusunda hiç şüphe yok. Kullanıcılar her geçen gün internette daha fazla zaman geçirmeye devam ediyor. Geçirdiği zamanın büyük bir kısmına da sosyal medya platformlarına ayırıyor. Pek çok firmanın sosyal medya yönetimi paketleri arayışında olduğunu ve bu işi profesyonellere emanet istediğini biliyoruz.

Kullanıcıların daha fazla çevrimiçi olduğu bu durumda büyük ya da küçük her firmanın sosyal medyada etkili bir şekilde varlığını sürdürmeye ihtiyacı vardır. Firmaların sosyal medyada etkin bir biçimde var olmak ve varlığını sürdürmek için ihtiyaçları olan şey ise gerçekten de sosyal medya yönetimi.

Neden Sosyal Medya Kullanırız?

Sosyal medya platformları, kullanıcıların paylaşmak istediği fikir ya da içeriği yer, zaman, mekan bağımsız olarak internetin olduğu her an paylaşımına imkan sağlar. Yani iletişimi ve etkileşimi maksimumum seviyeye taşıması ile sosyal medya büyük bir güce sahiptir.

Şirketler açısından ise kullanıcılar ile iletişim kurmak, etkileşime geçmek neredeyse temel gereksinimlerden birisidir. Geleneksel pazarlama araçlarından olan televizyon, gazete, dergi hem tek yönlü hem de durağandır. Bunların aksine sosyal medya gerçek zamanlı diyaloğa imkan sağlar.

Sosyal medya platformaları hem kişiler için hem de markalar, firmalar, işletmeler için çok önemli. Bu nedenle sosyal medya yönetiminden ne anladığımız ya da ne anlamamız gerektiği konusu da önem kazanıyor.

Özellikle içerisinde yaşadığımız zamanda sosyal medya yönetimi, dijital kimliğin oluşturulması, marka itibarının oluşturulması, hedef kitleye doğru mesajların iletilmesi, etkili pazarlama kampanyaları yapmak vb. süreçleri kapsıyor. Ancak sosyal medya kullanımının firmalar için her ne kadar avantajları olsa da riskleri de mevcuttur. İşte bu sebeple markaların, firmaların sosyal medya hesaplarının deneyimli ekipler, uzman kişiler tarafından yönetilmesi gerekiyor.

Sosyal Medya Yönetimi Nasıl Olmalı?

Sosyal medyanın iş dünyası için de ayrılmaz bir rol oynadığını biliyoruz. Özellikle başarılı bir sosyal medya yönetimi ile istediğiniz hedeflere ulaşmanız mümkün.

  1. Ürün ve hizmetlerinizle orantılı içerik üretin.

Sosyal medya mecralarında ürün ya da hizmetleriniz ile ilgili paylaşımlar yapmanız önemlidir. Sizi takip edenlerin ya da takip etmesini istediğiniz kişilerin kendileri ve ilgi alanları ile alakalı, tekrar tekrar paylaşılabilen içerikler üretin. Böylece hedef kitlenizle daha fazla etkileşime girebilirsiniz. Alanınızla alakalı paylaşımlar yaparken samimi olmayı da unutmayın.

Kurumsal kimliğin sosyal medya platformlarında doğru bir biçimde yansıtılması çok önemlidir.

  1. Tutarlı olmaya özen gösterin.

Her konuda olduğu gibi sosyal medya yönetimi konusunda da tutarlı olmak oldukça önemlidir. Düzenli olarak paylaşım yapmak ve içerikleri bir anda değil, günlere yayarak paylaşmak yararınıza olacaktır. Sadece bir türde sürekli paylaşım yapmadığınızdan da emin olmanız gerekir. Bunun için sosyal medya paylaşım takvimi tutabilirsiniz.

Düzenli paylaşımlar yaparken özel günleri de atlamamak gerektiğini unutmayın.

  1. Takipçilerinizle etkileşime girin ve yorumlara, sorulara cevap verin.

Sosyal medya kanallarınızı her gün takip etmeniz ve müşterilerinizden gelen yorumlara, sorulara karşılık vermeniz önemlidir. Sadece kendinizle değil, benzer sayfalarla da iletişim halinde olabilirsiniz.

  1. İlgili paylaşımları ilgili platformlarda paylaşın.

Her sosyal medya platformunun doğası farklıdır. Eğer markanızı sosyal mecralarda başarılı bir şekilde temsil etmek istiyorsanız bunu sadece ilgili platformlarda aktif şekilde varlık göstererek yapabilirsiniz.

  1. Yenilikleri ve güncel gelişmeleri takip edin.

Gün geçmiyor ki yeni bir akım ile karşı karşıya kalmayalım. Sosyal medya platformlarını dikkatle takip etmek ve güncellemeler, yenilikler hakkında haberdar olmak gerekir. Özellikle yeni çıkan akımları markanızla ilişkilendirebilir ve takipçilerinizle olan etkileşimi artırabilirsiniz.

  1. Sosyal medya yönetimi için yardımcı araçlar kullanın.

Özellikle zamanla araçları, sosyal medyada her zaman aktif görünmenizi sağlamak için en işlevsel araçlardan biridir. Sosyal medya yönetimi konusunda işlerinizi kolaylaştıracak araçları kullanmaktan çekinmeyin.

Takipçilerinizin sorularına ya da yorumlarına cevap verirken kullandığınız dile de dikkat etmeniz gerekir. Bazen olumsuz yorumlar olabilir. Bu tür durumlarda marka kimliğinize zarar verecek tutumlardan uzak durmalısınız.

  1. Raporlama yapın.

Yine her konuda olduğu gibi sosyal medya yönetiminde raporlama olmazsa olmazlar arasındadır. Sayfa görüntülenme sayısı, sayfa beğenileri, sayfa takipçileri, yayın etkileşimleri vb. bilgileri öğrenerek içerik planlaması yapabilirsiniz.

Takipçilerinizin en aktif olduğu zamanlar, ne tür içeriklere daha fazla ilgi gösterdikleri gibi bilgiler sosyal medya stratejisi belirlemede büyük önem taşır.

Bu analizleri yapmak sadece mevcut sonuçları değerlendirmenize değil, ileriye yönelik hedefleri belirlemenize de yardımcı olur.

Sosyal medya yönetimi uzmanlık, deneyim ve profesyonellik gerektirir. GLOBALNET sosyal medya yönetimi Ankara lokasyonunda tüm illere profesyonel hizmet sunmaktadır. Markanıza özel çözümlerimiz için bizimle iletişime geçebilir ve sosyale medya yönetim fiyatları hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş

BLOG (HABER, DUYURU ve YAZILAR)

Sigorta Acentelerine Özel Kurumsal E-Posta, Web Sitesi Hizmetleri

Özel Fırsatlar

Sigorta Acenteleri İçin Kurumsal E-posta Zorunluluğu

Hisar Hospital Intercontinental Bitrix24 CRM Çözümleri ve Uygulama Yazılımları Konusunda GLOBALNET’i Tercih Etti.

Bitrix24 CRM İle Dijitalleşme Sürecinizi Hızlandırın: Özel İndirim Fırsatı

Bitrix24 CRM Nedir?

SEM Nedir?

TÜMAD Madencilik Web Sitesi Yayına Alındı

Blockchain Nedir?

Adres

TÜRKİYE : Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir, Bursa, İzmit ve diğer illerden bize ulaşın.

Telefon

+90 532 111 66 04 | +90 850 304 99 00
+90 312 473 88 80 | +90 312 473 88 83
GLOBALNET® Bütün Hakları Saklıdır.©
GLOBAL İnternet Teknolojileri Ltd. | GLOBALNET Yazılım Tic.Ltd.Şti.