linkedin

GLOBALNET ile GÜVENdesiniz.

Anti-Spam ile Mailleriniz Güvende!

Anti-Spam ile Mailleriniz Güvende!

Dijitalleşmeyle hem günlük yaşamda hem de kurumsal iş yaşamında e-mail ile iletişimin önemi oldukça artış göstermiştir. E-posta servislerinin kullanımının artış göstermesi ile dolandırıcılık vakaları, verilerin ya da kişisel bilgilerin ele geçirilmesi, kötü niyetli kişiler tarafından izlenme, dinlenme gibi olayların ortaya çıkması gibi olumsuz durumlar da sıklıkla ortaya çıkmaktadır.

Spam maillere maruz kalma, dolandırılma, özel bilgi ve belgelerin ele geçirilmesi gibi durumların yaşanmasının en önemli nedenlerinden biri de e-posta kullanımı ile ilgili güvenlik önlemlerinin yeterince alınmıyor olması ve kullanıcıların e-posta ile iletişimde pek çok önemli kriteri göz ardı etmesidir.

Peki, siz güvenilir e-posta kullanımı ile ilgili ne kadar bilgi sahibisiniz ya da dolandırıcılık vakaları, siber saldırılar gibi olumsuz durumlar karşısında ne tür önlemler alıyorsunuz?

E-Mail Güvenliği İçin Kullanıcıların Dikkat Etmesi Gerekenler

Bilinçli internet kullanıcısı olmak, güvenilir e-posta kullanımında son derece önemlidir. Pek çok kişi için “e-posta güvenliği nasıl sağlanır?” sorusunun cevabı önem arz eden sorulardan biridir.

Pek çok kötü niyetli kullanıcı bankalardan, tanınmış şirket ya da kurumlardan e-mail gönderiyormuş gibi davranır ve bir bağlantıya tıklamanızı ya da bir dosyayı indirmenizi ister.

Siz bağlantı adresinize gittiğinizde ya da belirtilen belgeyi, dosyayı indirdiğinizde kötü niyetli bir yazılım bilgisayar, telefon, tablet gibi akıllı cihazınıza yerleşir. Maalesef, banka hesapları ya da kişisel bilgileri ele geçirilen pek çok kişi bu yöntem ile kandırılmaktadır.

Bunun gibi olumsuz durumlarla karşılaşmamak ve güvenilir e-posta iletişimi sağlamak için neler yapılması gerektiğine bir bakalım:

  • Öncelikle internet ortamında size yeterince güven vermeyen her siteye üye olmayınız ve e-posta adresinizi vermeyin. Eğer üye olacaksanız, üye olmadan önce üyelik kurallarını son derece dikkatli biçimde okuyun.
  • Çeşitli programlarda oturum açtığınızda “ beni hatırla” seçeneğini kullanmayın.
  • Kurumsal e-posta hesaplarını, çevrimiçi alışveriş sitelerinde veya kişisel iletişim gruplarında kullanmamalısınız.
  • Eğer elektronik posta kutunuza bir e-posta gelmişse, açmadan önce nereden ya da kimden geldiğine bakın. Nereden geldiğini bilmediğiniz mesajları açarken son derece dikkatli olun. Mesaj içerisinde yer alan bağlantıları hemen açmayın.
  • Kişisel verilerinize yapılacak herhangi bir saldırıya karşın, sizin için önemli olan dosyaları yedeklemeniz önerilir.
  • Size mail gönderen adresin SSL sertifikası olup olmadığına dikkat edin. Tarayıcının üst kısmında “güvenli değil” ibaresi yer alıyorsa temkinli olmalısınız.
  • Online bankacılık işlemlerinde, internet alışverişlerinde sms ile doğrulama, çift doğrulama gibi doğrulama yöntemlerini kullanın.
  • Aktif bir mail kullanıcısı iseniz hem hesapların hem de kişisel verilerin korunması ve güvenliği için virüs trojan gibi zararlı kodları engelleyen ve mail trafiğinizi koruyan aktif kalkanlar içeren programlar kullanmalısınız.
  • Siz de mail gönderirken spam durumuna düşmemek için toplu mail gönderme kurallarını göz önünde bulundurmalısınız.

Son olarak;

  • İleti mesajlarıyla gelen bağlantılara tıklanmamalı, adres kısmı kopyalanarak tarayıcıya yazılmalı, güvenli bir bağlantı olup olmadığı (SSL-Secure Sockets Layer Sertifikası) kontrol edilmeli, erişilen sayfalarda kişisel bilgilerin istenmesi durumunda giriş yapılmamalı, iletişim protokolünün çevrimiçi alışveriş sitelerinde https, dosya indirirken secure ftp olmasına dikkat edilmelidir.

En önemli konulardan biri de “e-posta şifresi nasıl alınır?” sorusu üzerinedir. Şifre belirlerken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusu çok önemlidir:

  • Şifrenizi belirlerken tahmin edilmesi kolay ögelerden seçmemeye özen gösterin. Özellikle ardışık rakamlar ya da harflerden, doğrum tarihinizden oluşan şifreler belirlemekten uzak durun.
  • Belirlediğiniz şifreyi en yakınlarınız dahil kimseyle paylaşmayın ve kullanılmayan hesapları mümkünse kapatın.
  • Şifrelerinizde büyük küçük harf özel karakter ve sayı mutlaka kullanın.
  • Tüm e-posta hesapları için aynı şifreyi kullanmaktan kaçının.

E-Maillerinizin Güvenliği İçin Asgard Anti-Spam Kullanın!

ASGARD Anti-Spam Hizmeti ile e-mail trafiğinizi sorunsuz ve güvenli bir biçimde yönetebilirsiniz. Bu hizmeti kullanabilmek için e-mail hosting sunucunuzun nerede olduğunun bir önemi bulunmamaktadır.

ASGARD Anti-Spam güvenlikli mail hizmeti ile hem gelen e-postalarınız hem de giden e-postalarınız birçok filtrelerden geçer ve spam içeren ya da virüslü dosyalardan arınmış bir biçimde mail trafiği ilerler. Spam e-mail kaynağı ile sunucu arasına yerleştirilen bulut servisleri ile spam e-postalar engellenmiş olur.

Asgard Anti-Spam hizmeti kullanıcıya; tercihe bağlı olarak mail arşivleme, istatistiki veriler, spam raporlama yapabilme gibi özellikler sunar.

Hiçbir yazılımın %100 bir güvenlik koruması sağlamayacağını unutmamalısınız.

Güvenlik yazılımlarını düzenli olarak güncellemeye özen göstermelisiniz. Güvenlik yazılımları güncel olmadığı takdirde siber saldırılara, spamlara maruz kalabilirsiniz.

ASGARD Anti Spam Güvenlikli Mail Hizmeti en üst düzeyde güvenlik koruması sağlamayı ve minimum düzeyde spam maile, saldırılara maruz kalmanızı amaçlar.

Sosyal Medyada Paylaş

BLOG (HABER, DUYURU ve YAZILAR)

Sigorta Acentelerine Özel Kurumsal E-Posta, Web Sitesi Hizmetleri

Özel Fırsatlar

Sigorta Acenteleri İçin Kurumsal E-posta Zorunluluğu

Hisar Hospital Intercontinental Bitrix24 CRM Çözümleri ve Uygulama Yazılımları Konusunda GLOBALNET’i Tercih Etti.

Bitrix24 CRM İle Dijitalleşme Sürecinizi Hızlandırın: Özel İndirim Fırsatı

Bitrix24 CRM Nedir?

SEM Nedir?

TÜMAD Madencilik Web Sitesi Yayına Alındı

Blockchain Nedir?

Adres

TÜRKİYE : Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir, Bursa, İzmit ve diğer illerden bize ulaşın.

Telefon

+90 532 111 66 04 | +90 850 304 99 00
+90 312 473 88 80 | +90 312 473 88 83
GLOBALNET® Bütün Hakları Saklıdır.©
GLOBAL İnternet Teknolojileri Ltd. | GLOBALNET Yazılım Tic.Ltd.Şti.