linkedin

GLOBALNET ile GÜVENdesiniz.

5G Teknolojisi Nedir? Kullanım Alanları ve Avantajları Nelerdir?

5G Teknolojisi Nedir? Kullanım Alanları ve Avantajları Nelerdir?

5G Teknolojisi Nedir? Kullanım Alanları ve Avantajları Nelerdir?

5G NEDİR? 5G teknolojisi ne anlama geliyor? 5G, “5. Nesil’’ in kısaltmasıdır. Ayrıca 5G-NR adlı standardı da görebilirsiniz (NR, “yeni radyo” anlamına gelir). 5G, masaya üç yeni şey getiren beşinci nesil kablosuz teknolojidir: daha geniş kanallar (hız), daha düşük gecikme (yanıt verme) ve daha fazla bant genişliği ( birden  fazla cihaz bağlama yeteneği ).

Peki ne kadar hızlı olabilir?

Mevcut en hızlı 4G mobil ağlar, ortalama olarak yaklaşık 45 Mbps (saniyede megabit) sunuyor, ancak sektör hala 1 Gbps (saniyede gigabit = 1.000 Mbps) elde etme konusunda umutlu. 5G’nin gerçek dünya (laboratuvarın aksine) koşullarında yaklaşık 10 ila 20 kat daha hızlı tarama ve indirme hızlarına ulaşabileceğini düşünüyor.

Bu, yüksek çözünürlüklü bir filmi bir dakika içinde indirmenize izin verir. Yüksek çözünürlüklü bir filmi indirmek ortalama süratlerle yalnızca 15 saniye sürecek.

5G’nin faydaları nelerdir?

5G teknolojisiyle ilgili bir tartışma, gerçekten yeni nesil ağlar aracılığıyla yaşamı değiştiren teknolojilerin sağlanmasıyla ilgili bir tartışmadır. Büyük miktarda veriyi eskisinden çok daha yüksek hızlarda taşıyacak mühendislik deneyimine ve ortaklıklara sahiptir.

Bu iyileştirmelerin yanı sıra milimetre dalga spektrumu kullanma ve devasa bir fiber ağ dağıtma sayesinde, endüstrilerde devrim yaratacağını ve müşteriler için anında etki sağlamasını beklediğimiz bir teknoloji olan 5G Ultra Geniş Bant’ı daha hızlı ve daha verimli bir şekilde sunabildik.

5G destekli bir yarında, tüm tedarik zincirleri temelden yeniden şekillendirilebilir. Gigabit hızları ve benzeri görülmemiş tepki süreleri ile 5G Ultra Geniş Bant, bağlantılı arabaları , bulut bağlantılı trafik kontrolünü ve esasen anlık yanıt ve veri analizine dayanan diğer uygulamaları potansiyellerine kadar yaşatabilen “gizli sos” olarak düşünülebilir.

Endüstriyel, tarımsal ve ticari kullanım durumları için 5G’nin en büyük faydaları , yüksek kapasitesi ve minimum gecikmesidir. 4G ile mevcut bant genişliğinin 5 katına kadar çıkan 5G, yeni üretim ve dağıtım yöntemlerinin doğmasına yol açacaktır. İlk testler ayrıca 5G’nin ağ gecikmesini yarıya indirebileceğini gösteriyor.

5G Kullanım Durumları

5G’nin dönüştürücü gücü neredeyse her sektöre dokunacaktır. Diğerlerinin yanı sıra sağlık, tarım, perakende, ulaşım, lojistik ve imalat sektörlerinde zorlayıcı 5G kullanım durumları zaten tespit edilmiştir.

IoT cihazları 2025 yılına kadar dünyadaki verilerin yarısından fazlasını üretecek. Bu verileri iletmek ve potansiyelini gerçekleştirmek, önceki 4G modelinden 1000 kat daha fazla 5G kablosuz kapasitesi gerektirecektir.

5G’nin ultra güvenilir düşük gecikmeli iletişimi, altyapı veya üretim sistemleri gibi güvenlik açısından kritik uygulamalarda dönüştürücü kullanım durumlarının kilidini açacaktır. 5G ile hızlandırılan uç bilgi işlem, veriyi yerel tutarken gerçek zamanlı zekâ sunarak, bilişimi IoT uygulamalarına yaklaştırır.

5G Devrimi ve İş

İş ve teknoloji el ele giderken, 5G devrimi küresel ticaretin evriminde de önemli bir rol oynayabilir. Daha fazla ülke 5G ağlarını devreye soktukça, küresel iş fırsatları katlanarak büyüyebilir ve üretkenlikte artış potansiyeli olan ürün ve hizmetlerde yeni olanaklara yol açabilir. Modern iş dünyası geçen yıl büyük ölçüde değişti ve birçok işletme, ofis dışından teknolojiyle çalışmaya daha aşina hale geldi.

Pek çok iş adamının bu uzaktan çalışma becerilerini öğrenmesiyle, dünyanın diğer bölgelerindeki diğer ofislerle kablosuz olarak çalışmaya geçiş, daha az yabancı bir kavram haline gelebilir ve başarı için daha hayati olabilir. 5G, güvenli video konferanslar ve mesajlaşma için yüksek hızlar sağlayarak küresel bağlantıları daha da kolaylaştırabilir.

Sosyal Medyada Paylaş

BLOG (HABER, DUYURU ve YAZILAR)

Ankara E-Ticaret ve E-İhracat Konferansı

Sigorta Acentelerine Özel Kurumsal E-Posta, Web Sitesi Hizmetleri

Özel Fırsatlar

Sigorta Acenteleri İçin Kurumsal E-posta Zorunluluğu

Hisar Hospital Intercontinental Bitrix24 CRM Çözümleri ve Uygulama Yazılımları Konusunda GLOBALNET’i Tercih Etti.

Bitrix24 CRM İle Dijitalleşme Sürecinizi Hızlandırın: Özel İndirim Fırsatı

Bitrix24 CRM Nedir?

SEM Nedir?

TÜMAD Madencilik Web Sitesi Yayına Alındı

Adres

TÜRKİYE : Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir, Bursa, İzmit ve diğer illerden bize ulaşın.

Telefon

+90 532 111 66 04 | +90 850 304 99 00
+90 312 473 88 80 | +90 312 473 88 83
GLOBALNET® Bütün Hakları Saklıdır.©
GLOBAL İnternet Teknolojileri Ltd. | GLOBALNET Yazılım Tic.Ltd.Şti.