linkedin

GLOBALNET ile GÜVENdesiniz.

1 Ağustos WorldWideWeb  ( WWW ) Günü

1 Ağustos WorldWideWeb  ( WWW ) Günü

Web, WWW veya W3 olarak da bilinen World Wide Web, kullanıcıların yerel bilgisayarlarında ve diğer aygıtlarında internet üzerinden erişebilecekleri tüm genel web sitelerini veya sayfaları ifade eder. Bu sayfalar ve belgeler, kullanıcıların bilgi almak için tıkladıkları köprüler aracılığıyla birbirine bağlanır. Bu bilgiler metin, resim, ses ve video gibi farklı biçimlerde olabilir.

World Wide Web’in Tarihi

İngiliz fizikçi Tim Berners-Lee, World Wide Web’i icat etti. Berners-Lee , Cenevre merkezli CERN’deki (Avrupa Nükleer Araştırma Örgütü) meslektaşlarıyla birlikte 1989’dan beri bu kavram üzerinde çalışıyordu. Amaçları, küresel iletişim için kullanıcı dostu bir sistem oluşturmak üzere mevcut teknolojileri ve veri ağlarını birleştirmekti. O sırada httpd adını verdikleri ilk WWW sunucusu üzerinde çalışmaya başladılar. Ayrıca ilk istemciye WWW adını verdiler.

World Wide Web nasıl çalışır?

İnternet devriminin önünü açan World Wide Web, kullanıcıların internette çeşitli kaynaklara, belgelere ve web sayfalarına erişmesini sağlayan birden çok bileşenden oluşur. Bu nedenle WWW, sayfaları dünya çapında farklı sunucularda depolanan veya barındırılan geniş bir elektronik kitap gibidir.

Çoğu web belgesi ve sayfası, bir HTML dosyasındaki içeriğin nasıl yapılandırıldığını açıklamanın metne dayalı bir yolu olan Köprü Metni Biçimlendirme Dili ( HTML ) kullanılarak oluşturulur. HTML, öğeleri veya etiketleri kullanan web sayfalarının yapısını tanımlar ve bu sayfaların içeriğini bir web tarayıcısı aracılığıyla görüntüler.

Bu sayfalardan birine erişmek için, bir kullanıcı ve istemci makinesi, bir tarayıcı aracılığıyla web sunucusuna evrensel bir tanımlayıcı sağlar. Bu tanımlayıcı, tek tip bir kaynak bulucu ( URL ) veya tek tip kaynak tanımlayıcı ( URI ) olabilir ve her web sayfasına özeldir.

Bir URL’ye ait web sayfaları koleksiyonuna web sitesi denir. Örneğin, www.globalnet.com.tr bir web sitesi iken https://blog.globalnet.com.tr/web3-nedir/ bir web sayfasıdır.

Tarayıcı, kullanıcı tarafından sağlanan URL’yi veya URI’yi kabul eder ve bunu web sunucusuna iletir. Sunucu daha sonra bu URL veya URI ile ilişkili web sayfasını alır ve bunu istemci makinesinin tarayıcı penceresinde kullanıcıya sunar.

Sosyal Medyada Paylaş

BLOG (HABER, DUYURU ve YAZILAR)

Bitrix24 CRM İle Dijitalleşme Sürecinizi Hızlandırın: Özel İndirim Fırsatı

Bitrix24 CRM Nedir?

SEM Nedir?

TÜMAD Madencilik Web Sitesi Yayına Alındı

Blockchain Nedir?

KOZA Halı Bitrix24 CRM çözümleri ve uygulama yazılımları konusunda GLOBALNET’i tercih etti.

Akıllı Sözleşme: CopeTract

Açık Kaynak Kodlu Yazılımlar Sektör Çalıştayı Raporu

ALİ UZUN Şekercilik Dijitalleşme Sürecinde GLOBALNET’i Tercih Etti

Adresler

TÜRKİYE : Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir, Bursa, İzmit ve diğer illerden bize ulaşın.

İletişim Numaraları

+90 312 473 88 80 | 83
+90 532 111 66 04 | +90 850 304 99 00
GLOBALNET® Bütün Hakları Saklıdır.©
GLOBAL İnternet Teknolojileri Ltd. | GLOBALNET Yazılım Tic.Ltd.Şti.